tisdag 20 mars 2012

Färgklickar i det färglösa!

Idag är det vårdagjämning - det låter väl underbart:)) Det har inte blåst lika mycket idag som igår men det räckte till för det var kallt i byarna:( På denna sidan av huset (nordvästra) är det fortfarande rätt färglöst för ännu har varken påskliljor eller annat kommit upp.


På andra ställen i trädgården sprakar det i stället av färg:) Det är vårljungen som är fantastiska färgklickar nu:) Detta är överst Erica carnea 'Nathalie' och den gula med vita blommor heter Erica carnea 'Golden Starlet'. De bildar rätt snabbt stora mattor och är en perfekt marktäckare, fördelen är ju också att man inte behöver klippa vårljungen som man ju måste med höstljungen som annars blir spretig, gles och risig.
Här är den vackra vita 'Kathy'
Även om man måste klippa höstljungen så älskar jag dess fantastiska färgprakt på våren då en del av dem har så här fantastiska bladfärger. Detta är Calluna vulgaris 'Sesam'

3 kommentarer:

 1. Så snygga ljungplantor!

  Måste erkänna att jag inte ens visste att det finns ljung som blommar om våren!

  SvaraRadera
 2. Minns just något jag borde kommit ihåg. Du visade nog lite vårljung förra året också. Då skulle jag skaffa till detta år....
  Här finns en enda.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Hej! Läst att du fått tag på fina saint paulor (rosa antagligen hängande) , de trivs i norr fönster och vill inte vara ensama ,utan flera plantor bredvid varandra och vattnas på fatet lagom sparsamt , så borde de vara "lätta" .En liten favorit i vårat norrfönster.
  Ha de gott!
  Ingela

  Ps vårljungen är underbar!!ds

  SvaraRadera