onsdag 14 mars 2012

Det tog bara 32 år:)

För 32 år sedan gjorde jag "Tomtebobarnen" i keramik, de har stått i ett skåp mer eller mindre sedan dess. Har funderat lite hit och dit på hur jag ska kunna ha dem framme utan att de går sönder av nyfikna och pillande små barnhänder (då, mina egna - nu, mitt lilla barnbarn) eller nosande katter, igår hittade jag den perfekta glasklockan att sätta dem under:)) Nu återstår att se om det hjälper men framför allt var jag ska placera den:)) Nåväl det löser sig säkert:)

Köpte också den här Julrosen (Helleborus x ericsmithii 'Winter Moonbeam') Nu gäller det att hitta rätt plats för den i trädgården, men jag tror jag vet var jag sk plantera den:)
I helgen såg det ut så här i rabatten närmast nya dammen, vi började med att rensa både Göran och jag men eftersom vi skulle på STA möte på eftermiddagen blev det bara gjort en liten bit. I måndags när jag var och handlade hade Göran nästan rensat hela rabatten, i går var vi ju inte hemma så idag gick jag ut i det underbart vackra vädret och tog resten:) Får vara lite försiktig eftersom min rygg har krånglat ett tag nu (disker som är på glid) Men det gick bra så nu...........
.....ser det ut så här:)) I morgon ska jag fortsätta med en annan rabatt:)

7 kommentarer:

 1. Så vackra blad det är på Julrosen du köpt.Och fint har ni gjort i rabatten.MVH

  SvaraRadera
 2. så fin klocka, hoppas dina små tomtebarn får vara i fred för små barnhänder.jag hoppas min Moonbeam har överlevt jag, gillar bladen på den.
  ha en alldeles underbar onsdag!!

  SvaraRadera
 3. Söta tomtar, vacker julros!

  Ha det bra i rabatterna//Ulrika

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev. Men tomt;) Har täckt av rosorna på framsidan idag och knipsat dom lite. Så nu kan Tulpanerna få komma upp och pryda rabatten. Gissar att jag kommer ha ont i axlarna imorn. Man är ju liksom inte van att räfsa och fixa nu efter vintern. Och så ger man ju järnet för det är så kul. Glömmer känna efter och vips är det för sent. Tror man kan göra allt på en dag.Hmm...blir man någonsin klar? Hoppas inte det för då är det brist på fantasi. Och det har ju jag så jag kan dela med mig,hehe.Kram/Fia.

  SvaraRadera
 5. oh vad söta och vilken go idee ,,sagotema på keramikfigurer,,den lånar jag till mina kursare..
  härligt att vara iträdgården nu,,ha en go vecka kram Monica

  SvaraRadera
 6. Fiffigt med Tomtebobarnen! De kan beskådas utan att vidröras. Inte blir de dammiga heller!

  Vilken underbar känsla, när man har röjt upp något som man gått och tittat snett på!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina små tomtar. Förstår om små fingrar inte kan låta bli dom.
  Härlig julros. Det är svårt att låta bli att köpa när man ser dom.
  Härligt när det är färdigröjt.
  Men var försiktig med ryggen det är lätt att göra lite för mycket.
  Trevlig kväll!!!!

  SvaraRadera