onsdag 7 mars 2012

ÄGG!

När vädret inte är speciellt inbjudande för utomhusaktiviteter och det inte är riktigt dags att skola ut resterande fuchsior eller frösådder i stallet, blev det en förmiddag inne vid datorn och lite allmänt städande och plockande:) På eftermiddagen åkte vi en sväng till vår kompis Michael Zvorc och fikade, lite vanligt tjôt om blommor i allmänhet och Rhododendron i synnerhet blev det naturligtvis:) När vi skulle åka hem fick vi dessa fina färska ägg - MUMS!
Producenterna till dessa ägg ser ni här, så vackra välmående hönor och deras tupp är det verkligen roligt att se:)) äggen är dessutom fantastiskt goda de går inte att jämföra med köpeägg:)) Just nu så snöar det:( inte mycket och det verkar inte lägga sig för det är +3 grader men det är inte roligt. Hoppas att det inte blir värre för nu när Göran är ledig är det så mycket roligare om vädret är fint och vi kan pyssla ute i trädgården:))

4 kommentarer:

 1. Ett ögonblick trodde jag ni skaffat egna höns. Sant att köpevarianten inte är jämförbar med "riktiga". Som tur är får jag lätt tag i sådana.
  Här har det blåst isvindar trots några plusgrader. Troligen klarar vi oss utan snö inatt.

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Hade jag bott på mer på landet än jag gör nu skulle jag gärna ha höns. Jag får förvisso ha 4-5 dtycken som jag bor nu. Men njaä hoppar nog det.(Nu iaf)
  Men visst är det härligt med frigående höns som har det så fint. Jagskulle vilja ha mina helt frigående om jag hade några. Men då tar väl räven dom. Syrran fick alla sina uppätna.Här säger dom det ska komma 10-15 cm snö inatt. Det hoppas jag verkligen inte. Jag gick runt med min kaffekopp idag och klurade på om jag skulle passa på att lägga ut plast och fylla över flis på den ytan där jag ska ha min Rosen-gård. Tänkte ha plast och flisgångar 2-3 år tills allt är kvävt under.Allt finns på ritning sedan länge;)Dock köper jag nog inga rosor förrän efter semestern. Passa på nu innan allt börjar växa upp där var min tanke. Så snö??? Nej!!! vill verkligen inte ha mer nu.Kram/Fia.

  SvaraRadera
 3. Det är så trevligt med höns - speciellt när man kan ha dem fritt ute på gården.
  Att äggen inte går att jämföra med köpeägg, kan jag också skriva under på. Det blir en annan smak, när de får så varierad mat, som den de hittar ute, plus litet varierat tillägg.
  Höns äter ju väldigt mycket gräs till exempel.

  Kram!
  Märit

  SvaraRadera
 4. Mmmm vilken kompisdu/ni har! Underbart med färska ägg.
  Höns är så mysigt. Jag skulle gärna ha ett par tre själv i en inhängnad, men då skulle jag behöva ha någon som gjorde en sådan;)))! Tupp skulle också vara ku att ha, men det skulle nog inte grannarna tycka lika mycket om...;)))!/Anja

  SvaraRadera