fredag 13 januari 2012

Njutningsfullt!

Sist jag visade en del av mina amaryllisar hade den här 'Carisma' inte slagit ut ännu - det har den nu:) En helt underbar färg tycker jag. En fantastisk blomning har dessa lökar bjudit på sedan jag köpte eller fick dem. Det var som mest 7 krukor och de första började att blomma redan den 2 december, sedan dess har blomningen avlöst varandra och kommer troligen att fortsätta januari ut i alla fall:)


Den här 'Exotica' har en lite annorlunda färgställning och rätt små blommor (ungefär som 'Carisma') men eftersom de är lite "färglösa" så utmärker den sig inte speciellt mycket.
Den sista har inget namn men har stora lite hallonröda blommor, mycket vacker.
Nu hörs vi inte förrän efter helgen, sonen ska passa katterna och huset och vi åker till Varberg och "Trädgårdsfest mitt i Vintern" ;) Ska bli jätteroligt att träffa alla gamla och nya trädgårdsnördar:)

5 kommentarer:

 1. Det är så bra när nya stänglar kommer och bjuder på bonusblommor.
  Hoppas ni får en underbar trädgårdsfesthelg i Varberg!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. U nas ten kwiat nazywa się amarylis!Mam je dwa w kolorze czerwonym i białym! Fotki super-pozdrawiam

  SvaraRadera
 3. Monne!
  Så fina amaryllis. En av mina absoluta favvosnittblommor just nu (jag klipper alltid av blomstjälken och har den i vas).
  Ha det så roligt till helgen! Hälsa alla jag könner;)))!/Anja

  SvaraRadera
 4. Väldigt vackra bägge två!
  Jag har inte haft någon amaryllis på några år nu, förr hade jag alltid flera stycken varje år. Fast jag fick i alla fall köpt mig en azalea :-) Har som tur är ett fönster utan element under och där stortrivs den :-)

  Ha det kul på resan!
  Christer.

  SvaraRadera