måndag 23 januari 2012

Det börjar att gro nu:)

Nu är de första sticklingarna av fuchsior rotade och omskolade i första omgången:) Krukstorleken är nu 7x7x8 för att hämna på 2,5 liter sista gången som blir någon gång i april. Det brukar bli runt 100-150 olika sticklingar;)
En del av frösådderna har också grott som , rosa och vit fransktrift. Härligt att vara ute i stallet nu fast det kunde ha varit lite varmare fast jag ska inte klaga, är så himla glad att vi har detta utrymme att jorda ner oss på:)

2009 hade STA riksmöte i Blekinge, närmare bestämt på Ronneby Brunn där vi också hade hotellrum:)) En mycket trevlig tillställning med besöksträdgårdar, trevligt umgänge, middag och som avslutning en stor växtmarknad:) I en av besöksträdgårdarna som låg i Olofström huserade Britt och Lars Kedenius, av honom köpte jag denna Crinum mooreii, det var bara en liten plutt då men den växer så det knakar, skulle vara roligt om det blev blommor på den. Har för mig att Lars moderplanta hade rosa blommor.
När jag senare gick in igen, hade solen passat på att titta fram:)

4 kommentarer:

 1. Vad härligt du har det som kan vara där ute i stallet. Måste vara rena terapin att ha det ljust och en massa växter att pyssla med.
  Ja jag lyckades ju ta död på alla mina fuchsior, fick inte in dom i tid i höstas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kan komma hit till våren Fia så kan vi fixa till några nya:)

   Radera
 2. Vad långt du kommit. Själv har jag inga sticklingar ännu och inga fröer i jorden men snart så. Fick mina första fröer igår på STASS möte och idag kom fröerna från SRGC med posten. Imorgon ska jag köpa jord. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Härligt att få ha det rummet och jorda ner sig i:) liite avundsjuk är jag...kul att det gror för dig!
  Ha en alldeles underbar dag!!

  SvaraRadera