onsdag 4 januari 2012

Emil var inte så farlig!

Stormen Emil drabbade oss inte något nämnvärt, tror att berget bakom huset tog emot det mesta:) Nu hoppas jag verkligen att detta var sista stormen på länge för nu kan jag snart inte se ut:( Tror inte att jag någonsin haft så skitiga fönster. Här blåser fortfarande men inte så farligt.
Nu blommar min novemberkaktus för första gången i år:) De (jag har 7 st olika färger) är helt fantastiska på att blomma. Just den här kaktusen blommade 2010 den 4 mars, 20 juni, 18 augusti och nu senast den 2 november :) De är så otroligt roligt att de trivs så bra att de i princip blommar hela året, de bara hämtar andan i någon månad innan de sätter knopp igen:)

Nu har även liljan som jag köpte för ett tag sedan slagit ut och väldoften sprider sig i huset :) Det är ovanligt små blommor på denna lilja vilket gör den än mer lättplacerad i ett rum.
Även en del av mina amaryllisar har slagit ut, denna korta och kompakta blomma heter 'Carmen' och är riktigt mörkt röd/svart. Det är tre stänglar på löken så den här kan jag glädjas åt länge:)
Detta är en dvärgsort som heter 'Fanfare' en jättefin liten blomma och även den här har tre stänglar:)
I knoppstadiet är den här 'Charisma' den slår säkert ut i morgon. Den har två stänglar:)

3 kommentarer:

 1. Här sniker Emil fortfarande runt knuten och jag undrar jag, hur det ser ut vid stugan.... men det får jag se på fredag. Hittade korgstolen vid entren i morse och det var det enda som hade hänt här, sicken tur vi haft.
  Det bidde en tur till färgaffären så i morgon bitti startar jag och Tiger vårt ommåleri, lite kul får han ju ha innan han skjutsas hem på fredag :) Ha en skön kväll :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan Monne!

  Då har ni haft tur! Emil har verkligen inte stannat i snickerboa här hos oss utan hans hyss har rivit, slitit och vattenfyllt både det ena och det andra!
  Nä, fyj för den lede. Jag gillar mild vinter, men inte till varje pris...jag vill inte ha allt detta stormande....men inte kyla heller!
  har du något gott råd....:)?!/Anja

  SvaraRadera
 3. Ohh förstår er. Vad bra att ni har berget som skyddar. Här har vi bara fått en släng av varje storm som varit i år. Jag är ingen klippa på inomhus blommor men en klar favorit som jag gärna skulle ha är just Novemberkaktusen. Den är ju så vacker när den är överfull av blommor. Kanske skulle köpa en eller två;) Kram/fia.

  SvaraRadera