onsdag 4 maj 2011

Vi klarade oss rätt bra ändå:))

Så kom den då - nattfrosten:( det var ca -2 grader kanske lite till eftersom det ju är varmare intill väggen där termometern sitter. Men det verkar som om det mesta har klarat sig det var några av blommorna på Rhododendron 'Princess Ann' som frös men det kommer ju fler som ännu inte slagit ut:)
Den här lilla sötnosen klarade av frosten alldeles utmärkt som tur var:) Arabis caucasica (fagertrav) är namnet och som jag frösådde för ett antal år sedan.


Här ser man hur den växer mellan stenarna i trappan upp till rhododendronplanteringar bakom växthuset;) den sprider sig lite lagom och bäddar vackert in stenen där den får fäste. Till vänster om trappan har jag planterat en rosablommande Arabis och den börjar också att breda ut sig nu:))
Här är vårt nya projekt:)) Ser just nu mycket underligt ut då killen som skulle lägga ut stenarna inte riktigt förstått hur vi ville ha det:)) Han ska återkomma och fixa till det, för de är så stora att en grävmaskin måste flytta dem. Jo, vi ska alltså göra en ny rabatt:))) En rejält upphöjd sådan, så de stora stenarna ska naturligtvis ligga tätt ihop och eventuellt lite mindre stenar i framkant. Här ska vi ha mest buskar och eventuellt hostor i framkant.
Forsythia ska vi INTE ha där men en som på lite håll påminner om den:) nämligen ..............
.........Physocarpus opulifolius (Gul Smällspirea) en otroligt vacker buske som det riktigt lyser om:) Vi tänkte plantera den tillsammans med sin släkting, den rödbladiga smällspirean P. opulifolius 'Diablo' det kan bli en snygg effekt. Men sedan blir det nog lite av varje för det är ju en rätt stor rabatt:)
Här är är Diablo'

7 kommentarer:

 1. Tur för er att växterna klarade av nattfrosten, här hängde de lite men reste sig upp under dagen. Blir det inte värre än så här, då går det an.

  Smällspirea - den rödbladiga står på min önskelista, speciellt nu när jakten på mörkbladiga växter börjat :)

  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Hmm, tänkte jag, det där med stenarna ser lite konstigt ut. "Liggande Stonehenge"! Vad bra med ny rabatt, då slipper ni klippa gräset Fin placering också.
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Juvliga bilder Monne! Nu börjar bergsväxterna slå ut en efter en och även min fagertrav har brett ut sig till en trevlig matta.
  Hopas att kylan håller sig borta i mååååånga månader;)))!/Anja

  SvaraRadera
 4. Wake up little sunshine! I need youuu baby!

  SvaraRadera
 5. Så fint det är hos er, hoppas pionen klarar sig hela vägen så vi får se fina bilder ;)

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder, fagertrav har jag också och den är otroligt söt tycker jag. Stenformationen förstår jag att ni väl ändra på, nu kom mina tankar direkt till någon slags gammal gravformation eller liknande. Behåller ni det så kanske det om femtio år kommer arkeologer som tror att det varit något särskilt på denna plats....

  Ha det bra, Kerstin

  SvaraRadera
 7. Gul smällspirea låter läckert ihop med Diablon!

  SvaraRadera