måndag 9 maj 2011

Naket!

Naket är bara förnamnet:) Men man vänjer sig nog rätt snart. Har planterat en Clematis Hagley hybr. till vänster om portalen så jag hoppas att den kan ge lite fyllnad i alla fall:) Men det är ju inte utan att när man ser samma portal här ovan som man nästan, fast bara nästan fäller en liten tår.
Den röda trolldruvan (Actaea erythrocarpa) har kommit väldigt långt redan nästan tre veckor tidigare än förra året fast då var å andra sidan våren väldigt sen:) Den blommar alltså nu med vita blommor och senare får den lysande korallröda bär därav namnet:) Under blommar Rhododendron 'Scarlet Wonder' en bland de absolut vanligaste rhoddarna , ogillas av en del då den har ett lite spretigt växtsätt men vi gillar den:)

8 kommentarer:

 1. Förstår din känsla eftersom skillnaden är enorm. Men med Hagley kommer det bli jättefint!

  SvaraRadera
 2. Det blir säkert fint med en clematis på portalen! Jag har försökt så trolldruva, både vit och röd, men inte lyckats få upp någon, så jag kanske får köpa den i stället! Jag tycker att 'Scarlet Wonder' är fin, den lyser verkligen upp i rabatten!
  Ha det riktigt gott!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 3. det kommer att bli fint!Fast visst är det tomt nu men snart så växer det en fin Clematis där.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Det blir fint! Och en trädgård som inte förändras är inte en riktig trädgård....
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det blir säkert kanon!!!
  Är du vaken ännu?? Är lite pratsugen innan Monica R kommer kl. 9...

  SvaraRadera
 6. Hilfe ;) Har 2 bilder hos mig. Jag har fått hjärnsläpp. Vad heter växten? Egentligen vet jag men my god vad det kan stå still ibland på hjärnkontoret.

  SvaraRadera
 7. Men är Bokharabindan lite grinig av sig? Orkar den inte vara "trädgårdsmästarens dröm" och blomma år efter år? Min gav upp i fjol och jag klippte ned min i år och nya skott är på G - bara den får vatten! Tänkte på vad Englander sa på TV, att man skall klippa lite i dem, skrämma dem så de tror att de skall dö och så sätter de fart igen! Jag försöker också skrämma min Lagerhägg-häck, flera ser alldeles bruna och trista ut - så får de också vatten kanske skrämseln lyckats :)

  Kram :)

  SvaraRadera
 8. Du har så mycket annat snyggt runtom så vet man inte hur din portal såg ut innan tänker man inte på det :-) Tänk vad mycket annat roligt du kan plantera nu ;-)

  SvaraRadera