lördag 14 maj 2011

Öppen trädgård på TJörn

Idag har vi pysslat i trädgården lite på var sitt håll:) Göran har kört gödsel och täckbark till en rabatt vid nya dammen som vi ska "restaurera" lite och jag har klippt gräs och skolat om plantor. På eftermiddagen var vi och tittade i två "öppna trädgårdar" på Tjörn:) Först ut var hos denna dam som för övrigt bor granne med den andra trädgården vi besökte:) Fast hennes trädgård visar jag i morgon. Man märker att man hamnat hos en verklig trädgårdsentusiast när man kliver in i trädgården hos Maud:) Man blir så glad av att se alla fina växter och de fina planteringarna.Här är det murreva som växte mellan skarvarna på muren som delade av deras tomt mot grannen. Så himla snyggt.
En liten damm men rinnande vatten fanns och det var så många små fina detaljer som bidrog till en vacker helhet:) En svala i keramik på en pinne, en liten guldfärgad ros i en dianthustuva och mycket mer:)
Clematis gillade hon och det fanns en stor mängd vilken jag gillade:)
En vit ljuvlig en, hon visste inte/kom inte ihåg namnen men vad gör det när det ser ut så här? Det är så roligt att besöka andras trädgårdar för man blir hela tiden inspirerad att göra något i sin egen trädgård som man inte tänkt på innan.

7 kommentarer:

 1. Alltid roligt att besöka andra trädgårdstokar och se deras fina trädgårdar! Precis som du skriver, de är en inspirationskälla och oftast får jag bekanta mig med nya växter, kanske lite farligt emellanåt... fniss :)

  Ha en fortsatt skön helg :)

  SvaraRadera
 2. P.S gillar muren och murrevan, lägger bilden i minnet :) Mycket vacker damm! :)

  SvaraRadera
 3. Till Maud hade jag också tänkt åka. En trädgård jag gärna sett.
  Idag hade jag inte tankarna med mig när jag körde hem från växtmarknaden i Aröd utan p.g.a ren tanklöshet blev punktering på ett av framdäcken och det tog en stund innan jag fick tag i hjälp :-))
  Fortsatt trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Gillar att titta på andras trädgårdar, men definitivt inte att visa min egen :-) Men så är den ju mest till för hundarna om jag skall vara ärlig.

  Den vita klematisen ser ut som den jag hade en gång som heter C. macropetala 'White Swan'.

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Hej, hej Monne!
  Att besöka andras trädgårdar är ju så himla inspirerande. Den här trädgården har jag inte sett, men kanske blir det fler tillfällen?!/Anja

  SvaraRadera
 6. Det är ju så himla roligt att titta in till andra trädgårdar. Verkar vara en fin trädgård//Britt

  SvaraRadera