fredag 6 maj 2011

Lisebergs Trädgårdsdagar!

Vackert vattenfall eller hur? Man skulle nästan kunna tro att man befann sig någonstans ute i vilda naturen, men det är faktiskt på Liseberg:)) Trädgårdsdagarna börjar ju idag så vi åkte ner för att titta runt lite.Som vanligt är det mycket folk och alla bär på påsar:) Träffade också en del bloggvänner och andra vänner vilket var jätteroligt.
Planteringarna är underbara.
För att slippa gå och bära på en massa påsar så att armarna nästan går av, har vi de senaste åren hyrt en sulky för 100:-. Man får tillbaka 50:- när man lämnar tillbaka den:) Det är värt varje krona kan jag säga. Nu var det så att det första vi gjorde var att ta några lotter 2 var på ett hjul och Göran vann 1:a pris ;) - en anka. Han fick naturligtvis sitta i sulkyn till många människors fnissande;))
Hittade också till Mia Marängs monter:) här är hon djupt koncentrerad på en kund som frågar om något. Mia - jag sparade det andra kortet haha.
Några rhoddar blev det också hos Sura Plantor:)
Dagens "skörd" blev annars 1 Clematis, 1 Veronica från Peter Korn och så beställde jag 1 pion av Larz Danielsson det blev även en vacker handblåst glaskula av återvunnet glas:)

8 kommentarer:

 1. Nyfiken som jag är; har du ingen bild på glaskulan, vilken pion, vilken veronika och vilken klematis? Hoppas på ännu fler bilder.

  Ha en härlig helg!

  /Anette

  SvaraRadera
 2. Besökte också Liseberg idag. Massor med roligt att titta på. Kom hem med en Svarte Petter.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Anette: Orkade inte gå ut igen och kolla namnen;) Fixar detta i morgon:)

  SvaraRadera
 4. Vilket vattenfall det är vackert i Lisseberg men tyvärr är det oftast så mycket folk där så man hiner inte njuta av vad man ser tycker jag (kanske bättre där nu innan sesongen kommit igång) Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Jag var där efter lunch, dumt av mig att inte kolla om du skulle dit, då kunde du fått din Björnrot! Men du kommer väl till Göteborg fler gånger :)

  Fyndade lite jag med, bl a en styvklematis som stått på önskelistan länge och lite fler mörkbladiga växter :)

  Vet du - har du en liten smällspireababy så får du jättegärna spara en till mig :)

  Så nu blir det trädgård hela helgen! Gött!

  Kram :)

  SvaraRadera
 6. Mm fyndade och träffade goa trädgårdsvänner!!!!
  UNDERBAR DAG!

  SvaraRadera
 7. Jag som tänkt åka till Lisebergs trädgårdsdagar i år men jag har helt missat detta, typiskt mig. Jag hade gjort mycket för att få se herrskapet komma gående med sin anka i sulkyn. Det hade varit en underbar syn att få se i verkligheten. :)

  Ha en riktigt bra dag, Kerstin

  SvaraRadera
 8. Tyvärr var det annat som skulle göras den här helgen, så inget Liseberg för mig :-(
  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera