torsdag 19 maj 2011

Danmarksresa!!

Igår blev det en lååång dag! Vid 03.15 ringde klockan och så blev det dusch, frukost och nerpackning av lunch.:) Vid 05.00 hämtade vi upp goda vänner i Kode och sedan vidare till Åkraberg i Varberg:) Vi skulle på bussresa till Danmark med ett 50-tal andra trädgårdsentusiaster. Första stoppet var strax utanför Helsingör i en "vanlig" villaträdgård hos Torben Stein..............fast vanlig är väl kanske inte det rätta ordet:) så här ser det ut mot gatan innan vi ens hunnit in i denna fantastiska trädgård.
Där fanns det hur mycket vackert att titta på som helst:) bland annat denna ljuvliga Rhododendron trichostomum med små utsökta blommor:) Skulle jag visa alla bilder på dessa fantastiska rhododendron med olika typer av bladverk och blommor skulle jag nog få till världens längsta inlägg:))
Titta på dessa azaleors färgprakt, doften var bedövande:)
Ett gigantiskt näsduksträd (Davidia involucrata) fanns det och som blommade för fullt:) Efter besöket hos Torben åkte vi till Nybo Planteskole där även Torben Stein hjälper till ibland och där gick vi runt och njöt av alla vackra plantor och där vi dessutom blev bjudna på kaffe och danska wienerbröd:) (jag tog bara kaffe) Lite shopping blev det också några Rhododendron som Göran inte hade och jag hittade en söt fylld stormhattsranunkel ( Ranunculus aconitifolius 'Pleniflorus')
Snyggt och prydligt.
Kolla vilken fin plantskola! Efter detta åkte vi vidare till Kernehusets Planteskole untanför Fredensborg. Det är numera en privat trädgård eller park är väl mer beskrivande:) Växtförsäljning finns alltså inte där. Men Göran lyckades få köpa en Rhododendron som han varit på jakt efter i 5 år:) en Rh. 'Silver Dane' snacka om en överlycklig make på hemvägen:))
Efter det var det hemfärd och middag på en restaurang i Höganäs. Vi var hemma på Tjörn vid halv tolvtiden i går kväll och i morse skulle jag upp tidigt och ta nya prover på sköldkörteln - snacka om bra timing:)) Var som en levande död på vårdcentralen:)) Men resan var värd all "möda" för det var så himla trevligt:))

5 kommentarer:

 1. Vilka vackra trädgårdar och plantskolor.Borde nog ta en tripp till Danmark.Synd att det är så lång väg dit.Hoppas dina prover visar bra resultat.Inga fel.

  SvaraRadera
 2. Oj så mycket vackert, synd att man bor så långt borta.

  SvaraRadera
 3. Förstår att ni hade det trevligt. Lite smällar får man ta för att få möjlighet till att se så mycket vackert ;-)))
  Hoppas provsvaren visar bra värden.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 4. Oj oj vad trevligt du har haft det.
  Vilken plantskola. Dit borde man nog åka en sväng.
  ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 5. Underbar resa! Förstår att ni var helt slut efteråt. Grattis till fyndet, Göran!
  Må så Gott!
  Ester

  SvaraRadera