måndag 16 maj 2011

För alla sinnen:)

Man njuter av sin trädgård med alla sinnen:) Just nu doftar hybridolvonet Viburnum burkwoodii helt ljuvligt att den sedan är vacker att se på gör ju inte saken sämre. Vi har försökt att ha mycket som doftar på olika tider på säsongen och nu är det alltså olvonens tid och...................
...........Azaleornas:)) För 7 år sedan (i trädgårdstidens begynnelse:)) sådde Göran Rhododendron luteum (guldazalea) Det blev omkring 75 st:) Vi har sålt/givit bort en hel del men många har vi "pluttat" ner lite här och var för både skönheten men framför allt doftens skull:)) Sedan är det ju extra roligt att det är våra "barn";)
De här doftar inte men de är så otroligt vackra på våren med sina lime/gula blad det är längst bort Hosta 'St. Elmos Fire' som är superläcker på våren, senare blir den mer åt det gröna hållet:) Den är i storleken M (medium) och är alltså 35-45 cm hög och blir troligen runt 1 meter i diameter i framtiden:) I framkant står H. 'Hydon Sunset' som också blir lite grönare längre fram på säsongen. Det är en hosta S (small) och blir 15-25 cm hög och runt 45 i diameter. Än så länge är de inte så stora:)

5 kommentarer:

 1. Hostorna ligger ju varmt hos mig så den bilden gillade jag//Britt

  SvaraRadera
 2. Guldazalea! Doften och färgen har verkligen gett den sitt namn. Såg en massplantering på Sofiero och det var läckert :)

  Jag kan inte ha azaleor för rådjuren lär älska dem, såg en fin på Liseberg men kunde inte köpa den heller :( Ja,ja - man kan inte få allt.

  Ha det bäst, kram :)

  SvaraRadera
 3. Olvonets underbara doft kan jag också njuta av nu. Jag älskar den busken! Så snygga de limegröna hostorna är. Limegrön är min favoritfärg;-) /Anette

  SvaraRadera
 4. Vilken lyx med så många guldazaleor!

  SvaraRadera
 5. Hej Monne!
  Vill bara titta in och säga Hej!
  Kram mia

  SvaraRadera