måndag 2 maj 2011

Frost i natt????????

Idag har jag inte gjort många knop ska erkännas. Var visserligen med dotter och liten Nicholas i Stenungsund på förmiddagen men det är så förbenat kallt så det blev inte mycket gjort i trädgården när jag väl kom hem:) Det är väl troligtvis det kalla vädret som gör att svavelpionen (Paeonia mlokosewitschii) inte riktigt har slagit ut men nästan:) Tänkte att det var lika bra att ta ett foto ifall det blir frost i natt. Men jag hoppas att vi klarar oss i natt också, har inte haft frost på hela april så nu behöver det inte komma heller:)
Det skulle ju vara trist om knopparna blev förstörda:(
Trillium albidum (Vitt Jättetreblad) Blommar så vackert och det verkar som om den trivs där för den har spridit sig på bara ett par år:)
Glömde berätta igår att jag även köpte detta fatet/krukan på Nisses växter:) Ville ha ett ställe till mina small/mini hosta som jag köpt från "Hosta Paradise" i år:)) Det ser inte mycket ut för värden nu men jag hoppas att det snajsar till sig under säsongen eller nästa år:))

6 kommentarer:

 1. Tror nog att du karar dig från frost. Här är det värre. Varför håller man på med trädgårdsodling egentligen?
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Här är det frost nästan var natt.
  Och tänk alla träd och buskar som blommar.
  Får vi någon frukt och bär i år ?!
  Håller tummarna - för min frukt och din pion! =)

  Just idag har jag gjort många knop. Hela förmiddagen röjde jag, och ett par medhjälpare, glas i mina växthus (nåja, växthus och växthus - är inte mycket som står upp efter två hårda vintrar...) så nu är det snart presentabelt. =)
  Jag hade gärna spenderat hela dagen där, men fick hem och hålla min buitk öppen på eftermiddagen. Och när jag var i farten blev det ommöblering i butiken =)

  SvaraRadera
 3. DET HAR SNÖAT!!! Snöat DASSLOCK!!!!
  Ring min när du kan :o)!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Ja jag hoppas verkligen inte att det var frost inatt för jag har mitt olivträd ute..Men man trodde verkligen inte att det var sant när jag slog upp ögonen och det snöade ute..Ja nu är väder gudarna inte kloka. Va synd att buren inte passade i växtstödet men du hittar sker något annat.
  Kram Mia
  Ps Hoppas vi ses på Liseberg.

  SvaraRadera
 5. Det blev frost här - men otroligt nog klarade sig det mesta!
  MB

  SvaraRadera
 6. Vad snyggt det är med svavelpioner. Mina har inte kommit lika långt som dina men det kanske är bra med tanke på den kyla vi har.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera