torsdag 5 maj 2011

Möte på Botan!

Igår kväll var det styrelsemöte i Rhododendronföreningen och mötet skulle vara på Botan och då ville ju jag naturligtvis följa med även om inte jag är med i styrelsen:)) Vädret var fint men kallt. Jag passade på att fotografera lite när vi stod och väntade innanför grindarna på att alla skulle komma. Dessa mörka nästan svarta violer var så vackra ihop med förgätmigej:)

När alla kommit gick vi i samlad trupp upp mot restaurangen som tyvärr var stängd vid den tiden för lite kaffe hade inte varit dumt:)

Vitsipporna är som underbara vita mattor som täckt marken under träden:) Man njuter av att promenera i Botan vilken tid på året man än är där tror jag:)
Denna vackra paviljong var målet för mötet:) Den ligger alldeles bredvid restaurangen. Det var mysigt där inne och lagom varmt:)
Efter mötet gick vi en promenad upp genom parken, dessa Lysichiton americanus (Gul Skunkkalla) tycker jag är så häftiga i både form och storlek de riktigt lyste på långt håll och det såg nästan ut som om de stod i snö fast det var rhododendronblommor som ramlat av efter frostnatten, vackert men lite sorgligt.
Den vita skunkkallan är lika häftig den:)
Det började bli kallt när vi vände för att gå ner mot grindarna igen men solen silade ner genom trädkronorna och det var andlöst vackert. Jag älskar dessa stora, gigantiska träd och att se upp genom kronorna:)
Det finns även mindre träd som inte går av för hackor de heller, detta tror jag var ett hängkörsbär som Lotta tittade närmare på:)
Nästan vid växthusen och nu frös jag ordentligt. Det blev detta sista kort sedan var vi framme vid grindarna.

6 kommentarer:

 1. VIlka vackra foton!!! Det med skunkkallorna och de fallna kronbladen är fantastiskt!
  Linda

  SvaraRadera
 2. Vad trevligt att komma till botan. De där skunkkallorna håller jag med dig om, hur häftiga som helst.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Ser fint men förstår att det var kallt//Britt

  SvaraRadera
 4. Botan är verkligen en tillgång i vår del av landet! Så underbart vackert som det är där,särskilt på våren. Vi har gärna picknick där när näsduksträden blommar, men det räcker nästan att veta att det finns inom räckhåll, så att man kan åka dit när man vill. Såna där gula skunkkallor har jag förresten aldrig sett förr, de är ju hur häftiga som helst!

  SvaraRadera
 5. Så vackert! Botan är en riktig pärla.
  Kram Ester

  SvaraRadera
 6. Botan - en favorit! Försöker alltid få tid till ett besök där när vi åker till Göteborg under sommarhalvåret. Här i Stockholm finns inget liknande.
  Fina bilder!
  Oj blåsippor i Piteå! Även här breder de ut sig, tycker att de fördubblas i antal för varje år.
  Igelkott har vi tyvärr inte. När vi bodde i Karlskrona hade vi en hona som bodde i vår trädgård och fick halvtama ungar varje år. De knallade in och knyckte hundmat:)
  Härligt med knoppande tomatplantor, även mina sådda den 16 mars knoppas för fullt. Tyvärr är nätterna alldeles för kalla fortfarande så jag kan inte sätt ut dem i kallväxthuset än på ett tag.
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera