lördag 7 maj 2011

En dag i solen!

Äntligen har värmen återkommit:)) Har varit ute precis hela dagen så nu är jag rätt mör, lite kvällsgott och vin så somnar jag som en stock:)) Tänkte visa de växter som vi köpte i går på Liseberg. Det var : Rh. 'Creamy Chiffon', Rh. 'Kings Ride' + två små korsningar av rhododendron, Veronica sp en som skulle få blålila blommor och bli ca 50 cm köpte den dock för det vackra silvergrå bladverkets skull:) Iberis sempervirens 'Weisser Zwerg' och en Clematis Atragene-gruppen 'Kajsa'.
En kula av återvunnet munblåst glas i turkost tyckte vi passade bra att hänga i den nya klematisställningen:)
Dagen började med att vi åkte på växtmarknad i Bången. Det var STA bod som arrangerade:) Där blev det två klematis som följde med hem:)
Träffade också den här tjejen;) En tjej jag lärde känna genom Allt om Trädgårds Forumsida för några år sedan:)) Kul, kul. Nu har vi planterat lite och klippt lite gräs, på eftermiddagen fick vi besök och helt plötsligt var det kväll:)) Nu börjar denna ljuvliga tid när man är ute hela dagar och bara går in för att äta och för att man måste på kvällen:)) så ni får inte bli ledsna om jag inte kommenterar på era bloggar varje dag, men jag läser alltid alla kommentarer jag får:)

6 kommentarer:

 1. Gillar stödet och fint med kulan. Har du köpt eller gjort stödet själv?//Britt

  SvaraRadera
 2. Haha, ja, det var väldigt trevligt att träffa dig & Göran, men det var då en chock att se en bild på mig ;-) Men jag kan ge igen jag :-DDD En himla massa grejer fick jag köpt, men inte planterat än. Men jag kan ju njuta av att ha en massa krukor med roligheter :-)

  SvaraRadera
 3. Fia; jag misstänker att du har något att ge igen med haha. Kom just på föresten att jag glömde bort att säga vad du heter/kallas men så är det när man blir gammal och senil;)

  SvaraRadera
 4. Fina rhododendron!
  Här fryser alla ihjäl utom de mest härdiga, fast jag har en yakusimanum som kämpar på. Varje år dör ungefär halva busken, så den blir lite mindre och fulare för varje vinter som passerar :-) :-)

  Ha en bra dag!
  Christer.

  SvaraRadera
 5. Härliga köp Monne! Vi (Birgitta, Linda, Barbro och jag)var där också i fredags. Vi var där så fort de öppnade kl. 10.
  Två kassar (förbeställda) från Larz Danielsson, en rodde, en pieris sommarblommor och en betong (eller nåt i den stilen)kotte (stooor) och en prinsessekrona (jo, den passade även den här 'prinsessan' - funderar på att få nån å fota mig i den;)))! - lite roligt får man lov att ha även som avdankad prinsessa;;;)))!)hade jag med mig hem.
  Och visst är det underbart just nu och ett eller två glas rött funkar som sömnmedel även för mig efter en lång arbetsdag ute!/Ha't!Anja

  SvaraRadera
 6. Härliga foton här nedan! Jag har besökt dem så jag vet hur underbart allt blommar.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera