fredag 20 maj 2011

Bloggfri helg!

Nu börjar det bli ljuvligt att ta en kvällsrunda i trädgården. Det är lagom varmt och det där speciella ljuset har infunnit sig som det bara blir på kvällarna:) Lite silat genom trädens grenar och lite mjuk punktbelyst en och annan växt:)


Upptäckte nu att Paeonia lactiflora 'Starlight' har börjat blomma:) Vacker i sin enkelhet. Vi köpte den förra året så jag har inte sett den blomma förut.
Den här lille rackarn är inte stor precis - jämför med linsskyddet;) Det är Taxus baccata fastigiata 'Aurea'. Ett väldigt långt namn på en så liten plutt. Enligt plantinformationen (googlade) så ska det bli 3-6 meter hög och klara zon 1-2. Jag vet att den är långsamväxande men hallå???? Vi har haft den i ca 5 år så den lär ju inte bli 1 meter ens de närmaste 10 åren:)) men söt är den.
I morgon åker vi till Helsingborg över helgen (rhododendföreningens årsmöte) Ska bli riktigt roligt. Skönt att sonen bor här bredvid så att huset är under uppsikt, och att katterna blir omhändertagna:)) Det blir alltså inget bloggande förrän måndag ifall ni undrar var jag tagit vägen:)) Ha en härlig helg, det ska vi ha;)

4 kommentarer:

 1. Javisst är det vackert ute nu.Svårt att gå in ibland när kvällen kommer.Hoppas ni får en trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. ojoj vad ni har det grönt och frodigt redan! men vi kommer igen här uppe i norr, snart har vi ingen natt mera och å blir det fart på växterna ;)
  Trevlig Danmarksresa ni verkar ha haft.

  Ha en trevlig helg! Kram Sandra

  SvaraRadera
 3. Det är helt underbart ute nu. Hoppas att din resa varit bra//Britt

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas att helgen varit bra och att årsmötet gick bra (jag har ju nyligen blivit medlem i Rhododendronsällskapet så vem vet om vi ses på någon träff i framtiden).

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera