fredag 18 juni 2010

Mera Irisar!

Här är ytterligare några Irisar.
Iris germanica ' Susan Bliss' lite mer rosa än bilden antyder, blev väldigt överaskad då jag såg den idag för den här har jag ingen aning om att jag köpt:)

Den här däremot har vetat om men det är första gången som den blommar Iris germanica 'Corridor Treasure' är namnet.
Den här är väldigt vacker och bildar stora ruggar snabbt hoppas att en trädgårdsvän som är mycket kunnig på just Irisar kan hjälpa mig att namnge/artbestämma den när hon kommer:) Det enda jag vet är att det INTE är I germanica eller I sibirica. Tror att det är I setosa. Grävde upp och delade en jätteplanta i höstas så det är ju kul om man har en etikett i krukorna när man säljer:) 

5 kommentarer:

 1. Oh, den sista irisen är ljuvlig!

  SvaraRadera
 2. Vilka maffiga irisar! De har verkligen sin storhetstid just nu. Jag tappar också bort namnen på mina. Våra skator har specialiserat sig på att rycka upp namnskyltar, och jag tror att de håller på att lära sina ungar hur man gör just nu.

  SvaraRadera
 3. HEj Monne, vet inte vilken trädgårdsvän du menar, men jag kommer snart och har ett hum om irisen i fråga. Hoppas det duger med mig:-) Hos mig har irisarna verkligen börjat komma igång, de skägglösa alltså, det kommer att vara så fint med dem ett par veckor framöver. Jag vet att du också har en del så... det ska bli kul att komma, måndag kanske?

  SvaraRadera
 4. Det var alltså Lotta som skrev det ovanstående, men det fattade du nog:-)

  SvaraRadera
 5. Hej Lotta, jo det var dig jag menade:)) Måndag passar bra jag är hemma hela dagen.

  SvaraRadera