LCHF – Ugnspannkaka/Omelett 4-6 personer
Till en form med måtten 27x27x6 cm (min är av formen ”nonstick”) använder jag:
1-2 pkt bacon
8-10 ägg
1 dl vispgrädde (så fet som möjligt)
50 gr smör ( absolut inget margarin)
2 dl finstrimlad purjolök eller 1 liten finstrimlad gul lök
Ca 4 dl riven ost (helst västerbotten)
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela baconpaketet i 3 delar ( ev 2 pkt) och lägg skivorna tätt bredvid varandra i formen. Fördela 50 gram smör i formen.
Sätt in formen mitt i ugnen och låt baconet få lite färg och smöret blanda sig med flottet från baconet. (det ska se mycket fett ut)
Strö över löken och 2 dl av osten
Vispa ihop ägg och grädde och häll försiktigt i formen.
Strö över resten av osten och sätt in i ugnen i ca. 20 minuter eller tills omeletten/pannkakan fått fin färg
Servera gärna med en grönsallad men den är utmärkt även utan.
Perfekt mat att ha med sig till utflykter och liknande, man ”står” sig länge på denna rätt som även med fördel kan ätas kall.
Smaklig måltid:)
DEN ÄR GOD!!! Rekomenderas!!!!!
SvaraRaderaSer gott ut! Ha en trevlig tur och kör försiktig!
SvaraRaderaSer mycket god ut! Ha en trevlig resa och kör försiktigt!
SvaraRaderaSer gott ut. Hoppas jag får smaka :-)?
SvaraRaderaBerättar inte vad jag tänker ta med.
Vi ses
Birgitta
Ska prova det här receptet.
SvaraRaderaDet låter gott, vattnas i munnen (snart lunch dessutom och det gör ju inte det hela bättre).
SvaraRaderaHa det bra och får ni tid över när ni är i Växjö så är ni välkomna, bara att ringa så förklarar jag vägen, Kerstin
Du måste berätta om träffen sedan //Britt
SvaraRaderaSer ju super gott ut :) och lätt att tilllaga de måste jag prova, tack för tipsetKram Suss
SvaraRaderaJag körde LCHF ett tag och det fungerade utmärkt, men jag saknade min frukostgröt/ frukostmüsli alldeles för mycket :-)
SvaraRaderaTror nog jag skall testa denna pannkaka framöver.
Ha det kul idag!
Christer.