söndag 19 augusti 2012

Undrar vad det är för sort?

Idag har det varit riktigt varmt ute, så varmt och kvavt att jag hela tiden vi varit ute i trädgården tittat upp mot himlen för att se om det var åska på gång.  Inte många knop kan man göra när svetten lackar bara man rör sig;) Vi fick i alla fall sågat ner/ansat rejält bland träden och buskarna uppe på platån:) Fortsätter i morgon och ska då ta ner de nedersta grenarna på granen så att det blir ljusare där uppe. Glömde att ta foto innan vi började så det är svårt att visa skillnaden, ska försöka att fota granen i morgon innan vi börjar.
Den här Sanguisorban fick jag av en trädgårdsvän för några år sedan, vet inte riktigt vilken pimpinell det är dock för den liknar varken obtusan eller tenuifolian. Det kanske är den här som du har Anette (Dagens bästa bild)  Den är ca 110 cm hög och har ungefär samma växtsätt som tenuifolian fast med skillnad att vipporna inte hänger. Som ni ser är den också svagt rosa så någon alba tror jag inte heller att det är. Är det någon som kan hjälpa mig med namnet så vore det jättekul:)
Den här lilla sötnosen har jag i alla fall namn på:) Armeria pseudarmeria 'Ballerina White' (Fransktrift) heter den. Sådde ju både röda,lila och vita i våras men det blev bara en enda av de vita som grodde och nu blommar den:)

3 kommentarer:

 1. Javisst liknar dina mina. Inget rosa i mina. Fick ett namnförslag jag svalde på stört. Sanguisorba canadensis. Hade sått dem 2007.
  Blomkolvarna mäter upp till 11 cm. Bladen är 35 cm långa, med 13 småblad, sitter inte i par utan varannan höger/vänster.
  Söt trift!
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad trevligt att kunna få ett namn:) för det verkar ju onekligen vara den, fast min går åt det svagt rosa då:) fast allt annat stämmer, kanske min är en namnsort eller så:) Tack Anette!

   Radera
 2. Tror som Anette att det är canadensis.Himla fin trift.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera