onsdag 1 augusti 2012

Kramande växter!

 Dagen har bjudit på ett fint väder, även om jag trodde emellanåt att det skulle börja att regna så har det varit uppehåll hela dagen och solen har varit framme den mesta tiden:) Jag håller på att rensa och fixa lite i rabatterna eftersom vi ska ha öppen trädgård den 8 augusti (STA) och den 12 augusti (Tusen Trädgårdar) Vill ju att det ska se hyfsat bra ut i trädgården då:) Var även ute med kameran en sväng och upptäckte den här lilla sötnosen:) Det är Erica x cinerea (Purpurljung) som blommar så fint.
 Närbild på de små söta blommorna.
 Som jag ju skrivit tidigare håller jag på att klippa av hostablommor som börjar att se sjabbiga ut, men den här får stå ett tag till och kramas med Bokharabindan som lagt sin blomsterklädda arm runt om hostans hals (om den nu har någon)
Nu är också Lavendeln som vackrast, det är nästan omöjligt att gå förbi utan att dra med handen genom blommorna så att man kan känna den ljuvliga doften:)

4 kommentarer:

 1. Min lavendel verkar blomma samtidigt i alla fall, även om klematisarna här är senare. Idag slog fina Thal. uchiamea ut, den kom från dig.
  Ja, nog vill man det ska se snyggt ut när det kommer folk. Fast det får gärna alltid vara snyggt!
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag håller också på och försöker få ordning till nästa helg. Mycket som ska fixas.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 3. Lavendel är oumbärliga i trädgården. Mina börjar tyvärr blomma över redan men de får stå kvar tills de verkligen inte har mer och ge för de doftar så underbart! Efter nerklippning brukar de komma med en miniblommning under hösten! Spännande med öppen trädgård! Nästa år ska jag nog våga vara med :)

  SvaraRadera
 4. Ja jag har ju öppet 11 & 12 augusti, mycket man vill hinna. Dock är ju inte min "unga" trädgård lika underbart prunkande som din. Jag har iaf dragit ut massa bilder jag ska visa vid varje rabatt så dom som kommer kan se vilken skillnad det är från då den kom till och nu. ( om det kommer någon alls)kram/Fia

  SvaraRadera