lördag 18 augusti 2012

En ny generation!

 Rosenpimpinell (Sanguisorba obtusa) är en stor favorit i trädgården:) nu blommar den för fullt trots att rådjuren betade ner den rejält i våras. Hoppas att de håller sig borta ett tag till, vi ska nämligen sätta upp "skrämmare" i morgon. Vi har köpt tre stycken men bara fått upp en. De andra två ska vi sätta upp på de två andra strategiska platserna där vi tror att de går in i trädgården. Det är ett larm som ger ett ljud ifrån sig, larmet är kopplat till en rörelsedetektor som reagerar på allt inom fyra meter och förhoppningsvis ska detta ljud skrämma iväg dem:)
Tittade ut förut och såg detta:( Den nya generationen marodörer. Rågeten lär ju sin unge att det finns mat att hämta i vår trädgård:( Hoppas att de håller sig på åkern i natt.

4 kommentarer:

 1. Jag köpte ett sånt larm förra året. Det funkar faktiskt..tror jag! Vi har inte haft enda besök av rådjur sedan vi satte upp det :)

  SvaraRadera
 2. Det ska bli intressant att höra om dina erfarenheter av larmet! Vi har många grannar som plågas av rådjurens härjningar och vill gärna kunna tipsa dem om något som fungerar. Själva har vi ju varit radikala och hängnat en del av tomten. Men vi möter dem dagligen vid hundpromenader. En morgon stötte maken på 11 stycken!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. Vi har samma problem på landet och dessutom brukar vildsvinen böka på tomten. Ser fram emot att ta del av dina erfarenheter.

  SvaraRadera