torsdag 9 augusti 2012

Det gick bra!

 Gårdagens "Öppen trädgård" gick bra:) Det kom en rejäl regnskur mitt i men de flesta struntade i det och gick omkring med paraplyer:) De sista timmarna återkom dock solen och det blev en härlig kväll:) Var dock trött som en gnu och orkade inte något annat än att sjunka ner i tv-soffan. När vi gick omkring i går med besökare var det många positiva kommentarer om hur fint vi hade det och vad mycket vi gjort sedan förra året och man behöver nog emellanåt höra sådant för man blir lite "hemmablind" men nu när jag fick det påpekat för mig och jag idag kollade foton från "då" till "nu" ser jag ju en enorm skillnad:) Så här såg det alltså ut den 29 mars i år;) Att sedan naturen har en sådan växtkraft så att från en till synes helt kal trädgård kan vakna till liv efter vintern och växa med en sådan enorm kraft och styrka det fascinerar mig varje år:) Kanske det är detta fenomen som gör att man älskar trädgård och växtlighet - man slutar aldrig att förundras:) Klicka upp bilden och se bort mot ginnalalönnen till vänster - helt lövlös och samma med flädern till höger bakom buxbomshäcken. Mer eller mintre svart jord där ingen växtlighet ännu tittat upp och kaprifolen i valvet "där jag står" har inte ett enda utslaget blad:)
 Här den 24 april - Grusgångarna och det mesta av planteringarna är gjorda. Man kan skönja lite grönt i flädern och det har växt upp lite i rabatterna runt ginnalalönnen, dvärgkörsbäret blommar och några blad har det också kommit i kaprifolen:) Nu väntade man på en lång och underbar vår och sommar;)
Den 1 augusti såg det ut så här:)  Våren är förbi och sommaren går sakta men obönhörligt över i höst och trädgården är nu totalt inbäddad i grönska och blommor:) Vilken skillnad från tidig vår tills nu, fast jag gnäller emellanåt på både det ena och det andra så måste jag ändå erkänna att jag har det otroligt bra och jag är så tacksam att jag har min/vår trädgård att kunna glädjas i och över från tidig vår till sen höst/vinter:) Det är nog bara från november till mars ungefär som jag inte bryr mig så mycket om själva trädgården men då är det å andra sidan ändå trädgårdsrelaterat på ett eller annat sätt som frö/plantbeställningar, sådder/sticklingar och annat:)  Dé é gôtt å leva!!!

2 kommentarer:

  1. Skönt att det gick bra med besökarna och vad det har hänt grejor snabbt. Bra att man tar före och efter bilder för man glömmer lätt hur det har sett ut//Britt

    SvaraRadera
  2. Så fint du har det Monne! Det vet väl vi alla med trädgård att skillnaden är enorm den 29 mars och augusti! Mina lövträd hade inte slagit ut den 18 maj då jag hade trädgårdsbesök!!! Hur kul tro du att det var för mig;)?
    Skulle samma människor komma idag skulle de inte tro att det är samma trädgård!/Anja

    SvaraRadera