måndag 13 augusti 2012

Synd på så rara ärtor!

Köpte för ett par år sedan den här varigerade björken Betula nigra 'Shiloh Splash' den har stått i kruka tills i våras när jag planterade den på sin nuvarande plats. Blev oerhört besviken då jag ser att den "går tillbaka" ;( fortsätter den så här så flyttar jag den till en mer undanskymd plats för jag köpte den ju för att jag ville ha de varigerade bladen. Det är/var ju en helt ny namnsort så ingen visste så mycket om den så jag får ju stå mitt kast om den blir helt grön, fast visst är det synd på så rara ärtor! Man kan ju visserligen klippa bort de gröna och för övrigt mycket större bladen nu när den är så här liten men sedan....... Nä jag får att hålla koll på den här nästa år.

6 kommentarer:

 1. Hmm, jag får nog titta till min. Min är f.ö lite felplacerad, för jag trodde det blev ett björkträd när jag sedan såg att det bara blir en björkbuske. Men den blir nog fin mot den mörka skogen ändå.

  SvaraRadera
 2. Trist att det blir så , men jag skulle tro att det bästa är att klippa bort det gröna för annars tar det väl över.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Jag har en variegerad lönn. När jag köpte den fick jag informationen att hålla koll på om det skulle komma helgröna blad. Isåfall skulle jag snabbt klippa bort dem annars skulle de ta över hela trädet. Hittills har det tack och lov inte kommit några.

  /Cristina

  SvaraRadera
 4. Tråkigt! Men som sagt; klipp! Och håll tummarna!! ;)

  SvaraRadera