söndag 5 augusti 2012

Nyanser av rosa!

 På förmiddagen hade min rensningsrunda kommit till rabatten framför altanen och när man håller på att rensa, klippa av en massa överblommade riddarsporrar och liknande upptäcker man saker som man inte tänkt på innan som att fackelblomstret har blivit väldigt stort och högt:) Denna Lythrum salicaria 'Rosy Gem' sådde jag för ett antal år sedan och det är jättefint nu:)
 I eftermiddag har vi haft besök av Inger och Camilla:) Inger har varit här tidigare men Camilla var här för första gången. Det var verkligen trevligt att gå runt i trädgården och prata, diskutera växter, och skratta:)
Den här stockrosen har jag ingen som helst aning om var den kommit ifrån, den växer på exakt samma plats varje år men ibland är den gul ibland är den som i år rosa:) Har haft den i ca fyra år nu och egentligen gillar jag den inte för att bladen blir så fula av rost men jag förlåter den det när den blommar så här fint:)

4 kommentarer:

 1. Kan stockrosor växla färg så där? Gissar att du föredrar den rosa?
  Fin rosa fackelblomster! Mina är vanliga bonnalila men de duger för mig!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 2. Stockrosor är väldigt mäktiga! Visst är det tråkigt att de ofta får rost men blommorna är fantastiska och bladen kan man ju i värsta fall klippa bort ;)

  SvaraRadera
 3. Ohh vad fina de var. Jag har bara de där vanliga bonnalila som Laila säger...
  Låter som en härligt dag och visst är det kul med besök i trägården.
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera