fredag 11 mars 2011

Vita klockor!

Naturligtvis har det varit frost i natt, så nu är det rena isgatan ute - igen:( Men temperaturen stiger långsamt och solen kämpar sig igenom molnen så jag hoppas att det töar bort strax:-) Tyvärr spelar det ju ingen roll hur mycket man avskyr att våren blir fördröjd eller att man längtar sig sjuk att få börja med "vårbruket" det är bara att acceptera att man inte råder över naturen:)
Som de flesta nog vet som läser min blogg så har vi en hel del Rhododendron och andra växter som trivs i surjord, bland annat Cassiope (Kantljung) en otroligt charmig och söt liten växt som trivs ypperligt i ren torv. Denna hybriden heter C. 'Edinburgh' och är en stor och kraftig planta som är rätt lätt att få tag i på plantskolorna och den kan bli upp till 15-20 cm hög. Den blommar på våren med dessa söta vita klockor. Bilden är från den 21 april förra året och jag hoppas att den har klarat även denna vintern.
Hoppas att ni alla får en skön och trevlig helg!

14 kommentarer:

 1. ÅÅhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att den lilla klarat sig. Skulle kunna behöva lite mer vitt i skuggrabatten, kan vara ett alternativ!
  Ha en fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Det var en riktig sötnos, ska hålla utkik.
  Har till frukosten avnjutit reportaget i Trädgårds Amatören,åååh så fint ni har det !!! Det var väldigt inspirerande att läsa, hoppas jag har vägarna däråt någon gång och kan få lov till att titta in.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 4. Tänk att jag har turen att ha snö ännu över mina kantljung...inte för att jag gillar snö så här sent på året, men av två onda ting barfrost eller snö så väljer jag den sista och känner mig lyckligt lottad...;))!/Anja

  SvaraRadera
 5. Lisa: Tack! Du är hjärtligt välkommen:)
  Anja: Kul att du hittade hit;) här är lite snö på mina så jag hoppas:)

  SvaraRadera
 6. Du skrev på min blogg att du skulle vilja ha en sådan myra. Jag tycker då redan ni har två! Två väldigt flittiga arbetsmyror, du och din man!
  Ååå ni fick ju till och med vara med i tidningen, för att ni arbetet så flitigt!

  Beklagar sorgen, skönt att ni fick ett ljust avsked.
  /MB

  SvaraRadera
 7. Läste det fina reportaget om er trädgård i TrädgårdsAmatören.Ni bor så vackert.Och ni har ju en så vacker trädgård.Trevlig helg.

  SvaraRadera
 8. Tack för att du berättade om kuvertet. Hade inte sett det :-)
  Nu har jag läst reportaget noga och jag tycker Christina har lyckat 'skjuta mitt i prick' när det gäller er och er trädgård. Rubriken var helt perfekt. Gillar 'nördar' som ni och fin trädgård har ni.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Vilken härlig bild! Och vilket underbart reportage i TrädgårdsAmatören! Nu förstår jag att vi måste ta en tur till Tjörn i sommar!
  Önskar er en riktigt skön helg!
  Kram
  Christina

  SvaraRadera
 10. Vilken vacker växt!
  Vill även Gratta till det superfina reportaget i TA!
  Det är så kul att läsa/se bilder från vackra trädgårdar.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Monica! Vilket fint reportage i TA! (även om somliga kanske får ta sig en funderare över sitt uppträdande:-)) Verkligen en korrekt beskrivning, både av er och trädgården!
  Ha det gott
  Lotta

  SvaraRadera
 12. Jag har också en Cassiope, men minns inte sorten. Hoppas så att den har överlevt vintern, för den är så underbart vacker!
  Ha en skön helg
  Kram

  SvaraRadera
 13. Jättesöt kantljung - vill ha :) Jag är helt hopplös, jag vill alltid ha det som alla andra har, i alla fall när det gäller växter ;) Det finns så mycket vackra växter och det är så roligt med bloggar, att man träffar på både nytt och okända växter :)

  Ha en skön helg :)

  SvaraRadera
 14. Jättevacker, ännu en växt att skriva upp på önskelistan!

  Ha en go' helg!

  SvaraRadera