tisdag 8 mars 2011

Vårtecken!

Idag har det varit ännu en dag med strålande sol och plusgrader:) De vårtecken som man ser är att vårljungen (Erica carnea) nu börjar att förbereda sig för vårens blomning;)Här är det växterna i "släntrabatten" som har börjat att titta fram:) Det som är underbart med höstljungen (Calluna vulgaris) är att en del namnsorter får de mest fantastiska färger på våren innan jag klipper ner dem. Titta bara (klicka upp bilden) de röda under rönnen är en sådan;) Även färger i gult och orange lyser upp. När sedan vårljungen är överblommad kommer här alla azaleor och rhododendron och lite senare hostorna. Målet är att ljungen ska täcka in så mycket som möjligt av ytan runt omkring rhododendronplantorna så det blir några nya sorter varje år:) De första som vi köpte för tre år sedan har nu blivit bra mycket större;)
Ett annat litet vårtecken - Pulsatilla grandis 'Budapest Blue' (Storblommig backsippa) har börjat att titta fram och jag hoppas verkligen att det blir några fler blommor i år:))

10 kommentarer:

 1. Åh, genast sitter jag här och ler. Vår i debilderna.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Så härligt med växter som kommer fram från snön.Vi har massor med snö kvar här men ett par dagar till som den idag så försvinner det en hel del.

  SvaraRadera
 3. Så underbart med våren i antågande :)
  Håller tummarna att Pusatillan blir smockfull med blommor!

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen att höra att våren är på G//Britt

  SvaraRadera
 5. Ja här har varit en riktigt härlig dag idag!

  Var ute på en stärkande långpromenad på en mil!
  Måste försöka att gå ner lite i vikt,efter att ha tjoffat i mig hela vintern.
  Ja det gjorde ju inte saken bättre att det har varit isbana på vägen,men nu äntligen kan man gå ut utan att slå ihjäl sig:-))

  Ha det bra!
  M-L

  SvaraRadera
 6. Underbart, mera vårtecken!

  SvaraRadera
 7. Här kan man hitta inspiration ser jag, från din släntrabatt! Ser så snyggt ut t o m nu innan allt grönskar och slår ut.
  Nu kan man kanske tro att jag har jord på hjärnan med tanke på min jordfråga sist, men jag måste ändå nyfika lite om din jordblandning till ljungplanteringarna? (Håller på att planera en egen och har inte så mycket erfarenhet).
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 8. Oj vad jag blir avundsjuk! Fint med ljung, rhododendron och hostor tillsammans!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 9. Vad jag blir avundsjuk. Mina snödroppar och pioner finns under mer än 1 meter snö på norrsidan av huset. Ibland undrar man om man kommer att få se dem i år. Vi har vid flera tillfällen på väderrapporteringen varit den lilla ort som haft störst snödjup....

  Era bilder ger mig i alla fall hopp.
  Cristina

  SvaraRadera
 10. Jag har läst det underbara repotaget med alla fina bilder i Trädgårdsamatören. Man blir alldeles "tagen"!! Så underbart!
  När jag går in på din blogg ser jag ju att det är DU......... min vän på facebook!! Vilken fantastisk trädgård du har!!...:))

  Hälsningar Inger Eriksson

  SvaraRadera