torsdag 3 mars 2011

DOFT!!

Igår var vi iväg en sväng till plantskolan för lite inköp. Doften som slog emot oss när vi steg in genom dörrarna var bedövande nästan på gränsen till för mycket:) Det var Jasminum polyanthum (Vippjasmin) som stod både högt o lågt och blommade och doftade:) Var ju bara tvungen att köpa en med mig hem. Jag tog en som inte hade så många utslagna blommor ännu men det är enormt med knopp, polyanthus betyder ju rikblommande och det är väl ingen överdrift;) Jag planterade genast om den i större kruka med bra jord när vi kom hem och fick samtidigt reda ut det jordsnurr som fanns i krukan tror att jag i alla fall har större chans att få den att trivas nu. I morse doftade det i hela huset av en enda planta och det är ingen dålig effekt när det gäller doft:)Nu ska jag gå ut och så lite tomater och luktärtor.

6 kommentarer:

 1. De är verkligen underbara! Så här års kan man behöva lite ljuvlig doft som påminner oss om vad som snart väntar utomhus.
  Kram Helen

  SvaraRadera
 2. De är jättesöta och doftar så gott! Jag tittade på en häromdagen men vet ju att jag är hopplös med krukväxter så den fick vara. Stod senast idag och tittade på små "blåklocka" i affären när jag köpte mat, de hade små söta blåa och vita, dubbla "blåklocka" (vet inte namnet på dessa) och de var så söta!!!! Nä, tulpaner i vas är min grej, där kan man hälla på vatten för flera dagar :)
  Ha det, kram ♥

  SvaraRadera
 3. Det känns nästan genom webvärlden när du berättar.
  Kanon fin blomma förstår att du var tvungen att köpa den.Ha en så bra helg nu.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. måste vara underbart att mötas av den doften varje dag.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Härligt med växter som doftar gott.

  Ha en riktigt fin helg
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Dofter, ljuvligt.
  På vår toa där nere har jag köpt nacisser i kruka och igår kom den stora tjejen ut från toa och så "mamma det luktar så starkt och konstigt på toa".
  Den doften från toa kan också var stark....
  /MB

  SvaraRadera