onsdag 30 mars 2011

I startgroparna;)

Tänk att de redan är startklara pionerna, de bara väntar på att det ska bli lite värme:) och det ska det ju bli nu i slutet av veckan säger SMHI;) Här är det P. wittmanniana (sidenpionen frösådd -05) som har kommit så här långt.

Detta är P. tenuifolia (Dillpionen) de är alltså arterna som är först ute men tittar jag noga så är luktpionerna inte långt efter:)
P.mlokosewitschii (Svavelpion) väntar liksom de andra på att jag ska snygga till lite runt omkring dem:) och det ska jag naturligtvis så snart jag bara hinner,försöker att ta lite varje dag rabatt för rabatt:)
Den sista är P.mairei (Glanspion) som jag trodde hade dött förra året men kom igen till min stora glädje:) Den har jag inte sett blomma ännu men den odlas kanske inte så mycket för blommans skull utan för bladverket har jag hört men man vet aldrig jag kanske gillar den jättemycket:)

6 kommentarer:

 1. Kan kontra med att min dillpion faktiskt ser lika ut, där den växer tinade det upp igår. Alla de där röda uppstickarna är vårglädje som räcker långt.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt när pionens kraftiga skott dyker upp! Undrar hur lång tid det tar hos oss - i lördags låg minst två decimeter isig snö över hela vår pionterrass!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 3. ååå här är mina täckta med snö...lite avunds blir man allt:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Älskar pionknoppar...de är ju så mäktiga o fulla av kraft liksom.
  Får nog gå ut o titta om mina har visat sig trots att det inte har kommit så långt här!

  Ha det bra/ M-L

  SvaraRadera
 5. Jag har också kommit preliminärt ur marken och jag gillar blomman bollar. Jag hoppas att du inte skadar dem och du kommer att njuta av sommaren. Yours

  SvaraRadera
 6. Åh vilken lycka Monne, att få njuta av pionernas röda uppstickare:)) Jag får allt vänta lääänge jag för snön är nog 40 cm djup än...men den som väntar på något gott...:))

  SvaraRadera