måndag 18 juni 2012

Riksmöte i Linköping!

 Som ni kanske märkt har jag inte skrivit på bloggen sedan i torsdags, det beror på att jag/vi varit i Linköping på STA-riksmöte hela helgen:) Riksmötet arrangeras av en av kretsarna och i år var det Östergötakretsens tur att hålla i det hela:) En jättetrevlig helg med en massa besöksträdgårdar, trevligt umgänge med STA:are från hela Sverige, god mat och dricka. På fredagskvällen var det mat och mingel i Trädgårdsföreningens park. Denna fantastiska "tårta" mötte oss när vi kom innanför grindarna:)
 Det är en vacker park med stora grönområden, växthus och plantskola. Här står en man och betraktar skådespelet när fontänen ändrade form genom olika former på vattenkaskaderna:)
 Här i detta partytältet var det uppdukat med en massa matpaket och dricka till oss, det fanns även vin och öl till självkostnadspris:) Det blev en del under kvällen:))
 Ett vackert lusthus som man nådde genom en bro över ån som ringlade igenom parken:)
 Här vid vårt bord har vi precis ätit färdigt och slängt bort tallrikarna, nu är det bara öl och vin som inmundigas allt eftersom kvällen lider:) En stund efter att detta fotot togs var vi runt 10 personer runt vårt bord:))
 Resten av deltagarna, lite synd att placeringen av borden gjorde att vi satt väldigt långt i från varann:( Men vi hade det jättetrevligt och det blev många skratt kan jag lova:)
Lördagen tillbringades i buss som for runt till olika besöksträdgårdar. Det var en mycket hög standard på de trädgårdarna, helt fantastiska ställen som det var en upplevelse att få besöka:) Visar inga bilder för det är svårt att välja och vi var i 6 trädgårdar:) Dagen avslutades med middag, underhållning och lotterier i en stor fin sal och det var en mycket trevlig kväll:)
Söndag var det fler besöksträdgårdar att besöka för de som ville, men vi beslöt oss för att ta sovmorgon och titta lite på staden innan den stora växtmarknaden klockan två som avslutade hela riksmötet. Här syns bland annat Peter Korn som säljer växter till intresserade kunder:)
Det där ser spännande ut tycks hon tänka (Christina Fryle) Mycket säljare och mycket intressanta och kul växter fanns det som vanligt till försäljning, kom hem med:
Pion 'Dinner Plate'
Klippgentiana
Rosa Gentiana
Rosa fylld sippruta
Iris colettii
Filipendula 'Hjordis' kommer inte ihåg mer just nu och Göran köpte rhododendron förstås:)
Idag har jag planterat nästan allt jag köpte och pysslat lite med att binda upp en del växter som slagits ner av regnet.

5 kommentarer:

 1. Så härliga dagar! Så intressant att se olika trädgårdar och få så massa inspiration......


  Nu hoppas vi på "riktig" sommar :)

  SvaraRadera
 2. ÅÅ vad ni måste ha haft det kul!!Såg ni träffade Pitebor:) kan väl tänka att Hjordis kommer från dom:))
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Ohh vad härligt, vad kul med nyinköpta växter också. Ja jag har ju bara en Pion. Men vem bet blir lite rundor i sommar. Så det kanske kommer hem någon ny skönhet.

  SvaraRadera
 4. Skål! Vi hade kul. Allt var toppen!

  SvaraRadera