fredag 8 juni 2012

Fortsättning på Danmarksresan!

Efter frukosten på måndag morgon fortsatte resan till den första besöksträdgården för dagen:) Det var hos familjen Aagesen i Hinnerup. En mindre villaträdgård med många träd och buskar och perenner som de lyckats få in på en relativ liten yta. Väldigt snyggt och välskött.


 Innan bussen gick vidare till nästa trädgård fixade vår supertrevliga chaufför Jocke fika till oss utanför bussen. Det var rätt kallt så kaffet värmde gott:)
 Nästa stopp var hos familjen Markussen i Braedstrup det var en helt underbar villaträdgård med lite av varje. Mycket fint uppbyggt med rabatterna som öar i en välklippt gräsmatta:) Väldigt vackert och sevärt!Nästa stopp var här:) Det var nog det ställen som Göran  sett fram emot mest:)
En fantastisk park att vandra runt i och se på alla vackra rhododendron och stora växthus med hur mycket plantor som helst till försäljning. Här "förlorade" jag min käre make i ca 20 minuter:)) Det var tunnelseende och stängda öron för hans del haha. Efter de 20 minuterna gick det att prata med honom igen:) då hade den första kundvagnen fyllts och man kunde gå lite tillsammans och plocka till sig plantor:)
 Som tur var hade bussen en så kallad skidbox där bak så det gick att få in en hel del stora/höga plantor och eftersom det verkligen var stora plantor till ett billigt pris så blev det en hel del för både oss och de andra:)
På bussen till nästa stopp kunde man njuta av rhododendronbuskarnas färgprakt på väg ut till "stora" vägen:) Nästa stopp var Lille Malunds Have i Klovborg men det berättar jag om i morgon:)

5 kommentarer:

 1. Så härlig resa ni har haft! Inte alls avundsjuk... Hur många roddar fick ni med er hem?

  SvaraRadera
 2. Det är inte klokt vilka trädgårdar folk har! Lyckliga som fått se dem!!

  Veronica

  SvaraRadera
 3. Härliga, inspirerande bilder Monne!/Anja

  SvaraRadera
 4. Jag förstår att ni har behövt en del tid till att plantera alla nya inköp nu när ni kommit hem. Vem vet det kanske blir mer till helgen så det är lika bra att ni planterar på. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Ååh vilka härliga bilder!!!

  SvaraRadera