torsdag 7 juni 2012

Danmarksresa!

 Hej mina vänner, nu är jag här igen! Vi har varit på en resa till Danmark och man vill ju inte skriva på bloggen att huset står tomt precis:) även om sonen passar katterna och bor alldeles bredvid. Vi åkte alltså iväg i söndags morse, klockan var 20 i 6 på morgonen och det var en helt underbart vacker morgon, men kallt. Det var STA BoD som anordnat denna resa och vi var 42 glada och förväntansfulla resenärer som kom till Göteborg och färjeterminalen.
 Här är färjan 'Jutlantica' med oss och buss på väg i farleden utanför Älvsborgs fästning:) Det blåste så in i vassen så det var knappt man kunde hålla still kameran så ett blev ett snabbt foto och så in igen i värmen:)
 Vi skulle som första stop till Blomsterfestivalen i Fredrikshamn. Den anordnas varje år i Bangsbo Botaniska Have. En helt underbar växtmarknad för växtnördar:) Här är det massor av hosta som säljs;)
 Uppträdande som "Linedance", magdans (tog ingen bild)  och annat finns att titta på för den icke växtintresserade.
 Själva parken i sig är väldigt sevärd.
 Mitt i parken rinner en å/älv med ankor simmandes i:) och detta vackra hus är av senare årtal  uppbyggt och innehåller utställningsokaler bl.a, men mitt emot alltså till vänster av bilden.........
 .......ligger detta underbara gamla "herresäte" som numera är museum:) Parken anlades 1750 och jag skulle tro att gården är samtida;) På blomsterfestivalen stannade vi i 4 timmar och sedan fortsatte vi till Conny och Jens E Hermansens trädgård.

Det var en jordbruksfastighet med 250 mjölkkor och en helt fantastisk trädgård som fanns bakom huset:)
 Conny hade i många år jobbat på en plantskola och det var nog mest hon som hade skapat trädgården:) Men med hjälp av maskiner på gården hade all sten och annat tungt blivit placerat av Jens.
 Efter en tids vandring i trädgården bar det av igen. Den här gången var vi på väg till Dronninglund och hotellet där vi skulle övernatta.
Här håller vi på att hämta ut våra väskor så att vi kunde installera oss på våra rum och sedan få njuta av en god middag:) I morgon fortsätter jag med att visa mer bilder från resan:)

7 kommentarer:

 1. Härligt! Den botaniska trädgården har jag aldrig besökt, trots att jag har varit i Fredrikshavn hur många gånger som helst. Tack för tipset!Ser fram emot nästa kapitel!

  SvaraRadera
 2. Åh vad avundsjuk jag blir på en Danmarksresa ;) Alltså ytterliggare en växtmarknad att hålla reda på. den ska noteras! Var det på slottet ni bodde eller inne i byn? Ser också fram emot nästa kapitel!
  /evab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bodde på ett hotell i Dronninglund (en stad på nordjylland) och på Hotell Scandic i Kolding, inget slott inte:) Men "kungligt" fint:)

   Radera
 3. ÅÅ vilken underbar resa igen ni gör, liite avundsjuk är man allt.Jag hann efterlysa dig , men fick höra att du var på semester, blev bara orolig att nått hänt:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Blev så rörd av att du oroat dig Berit, så gulligt av dig. Skönt att veta att man är påpassad:) Stor kram till dig:)

  SvaraRadera
 5. Vad härligt ni verkar ha haft det, avundsjuk blir jag. Jag ser fram emot fortsättningen. :)

  Jag förstår precis din känsla av att inte vilja gå ut på FB med att du är bortrest. Det gör inte jag heller, bara om jag reser själv och mina barnvakter bor i mitt hus i stället.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 6. Τhanks fοr the auspіciouѕ writeup.
  It in truth was a enteгtainmеnt account it.
  Look cоmplіcated to moгe brought agrеeаblе from you!
  Ηowever, hoω cаn we cοmmuniсаte?


  my ωеb sіte ... lymphatic drain massage
  Feel free to visit my homepage : acupressure points

  SvaraRadera