torsdag 28 juni 2012

Nyanser av rosa!

 Ännu en dag med strålande solsken:) 24 grader och nu på kvällskvisten även en svag bris:) Vi har även idag rensat, fikat med min syster, tagit igen oss med en liten drickapaus på altanen och jag njuter i fulla drag:) Den här nävan Geranium pratense 'Summer Skies'  älskar jag! Den är hög minst en meter så den fick jag flytta förra året till sin nuvarande plats eftersom jag hade planterat den i framkant på en rabatt;( Nu står den lite mer i bakkant och nu är den absolut underbar i sina rosa nyanser:)
 Den här godingen går inte av för hackor den heller Stachys macrantha (Praktbetonika) jag är galet förtjust i denna blomma som jag föresten har på fler ställen men här - i en skuggig rabatt blir den mycket tätare och blomrikare och inte så hög:)
Den här Astrantia major 'Roma' är ytterligare en avgudad blomma, den är som en vacker juvel och den sprider sig inte så våldsamt som den "vanliga" vit/gröna, faktiskt har jag inte hittat en enda fröplanta av den ännu - synd för det hade jag gärna hittat;)

8 kommentarer:

 1. Ser så fint ut Monica
  Jag måste komma och titta någon dag
  Kram

  SvaraRadera
 2. Roma var en fin variant. idag har det varit en kanon dag och jag hoppasd att det fortsätter några dagar till, så man kan vara ute och skrota i trädgården//britt

  SvaraRadera
 3. En Betonika, så kul att se den i massplantering, hoppas min förökar sig mycket! Läste hos en bloggare att den finns i vitt! Den får vi jaga efter :)

  Men visst var det den söta nävan jag fick av dig! De är så himla fin, och jag skall verkligen vårda den, så den blir stor och stark :)
  Ha det ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var 'Summer Skies' du fick av mig:) Hade ingen aning om att Betonikan finns i vitt! Den vill jag verkligen få tag i:)

   Radera
 4. Det finns så vackra blommor! Gillade verkligen Summer Skies och Roma! Ha det gott! /Leila

  SvaraRadera
 5. Summer Skies var verkligen en söt näva! Den ska jag kika efter.
  Vår Praktbetonika är också mycket tät och fin i år. Den gillar nog litet kyligare väder, för så här fin har den aldrig varit tidigare, sedan den fick flytta med mig till Skåne

  Ha det gott!
  Märit

  SvaraRadera
 6. 'Summer Skies' sträcker sig mot himlen här. Förr höll den sig kring halvmetern, den största plantan är nu 125 cm.
  Betonikan har jag kvar att lära mig tycka om. Kan uppskatta den hos andra. Ser ingen naturlig plats åt den här.
  /Anette

  SvaraRadera