onsdag 27 juni 2012

En trevlig dag !

 Idag har det varit en underbart härlig dag:) Efter frukosten gick vi ut i trädgården och började att rensa rabatter, solen strålade så vi höll oss lite i skuggan:) En del växter grävde vi upp och flyttade och en del slängde vi (halvdöda rosor och liknande) Vid ettiden gick vi in och fräshade till oss och så kom Emma (dottern) med vår lille prins och så åkte vi ut till Pilane gravfält;) Det är ju numera också en gigantiskt konsutställningsplats och konstnärer från hela världen ställer ut sin skulpturer i naturen och på historisk mark (gravfält) får går omkring och betar och håller markerna öppna:) Detta konstverk heter 'Spread the sunshine over the earth' och är gjort av Zhang Huan från Kina. Dit upp gick vi inte eftersom lillplutten inte orkade gå så långt.
 Här står han och tittar på 'The heart of trees' som gjorts i brons och trä av Jaume Plensa från Spanien
 Den här installationen 'Wall Street' är gjort av granit av Claes Hake och är gigantisk:)
 Den här gillade Nicholas:) Han sprang in och ut mellan blocken och lekte tittut med morfar och skrattade och var så lycklig:)
 I brons var det här konstverket gjort av Tony Cragg från England,  'Point of View' heter den!
 På sockeln till 'Discussion' också den av Tony Cragg i brons satte sig Nicholas och ville att morfar skulle sätta sig bredvid:)
 Fåren som betade där var tama och keliga och det var mysigt att kunna klappa dem:) Här har ett fattat tycke för Emma och förföljde henne en stund tills hon klappade den:)
Efter besöket åkte vi till Sundsby Säteri där vi åt en god lunch:) Hemma igen fortsatte vi att pyssla lite i trädgården men nu har vi gjort kväll och ska äta en bit sill om en stund, kanske blir det en liten nubbe också:)

5 kommentarer:

 1. Tjörn är fantastiskt !!!

  SvaraRadera
 2. Mysigt med utflykter! något som jag vill bli bättre på att göra, men jag kommer liksom inte länge än hem.... :) men sundsby säteri borde jag kunna ta på vägen til/från stugan, får ta reda på var det ligger.

  Det var en härlig dag idag, så fint väder så jag kunde vara ute efter jobbet!

  Kram :)

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar dag, roligt att någon slipper regnet. Fast jag ska inte klaga. Idag har vi också en fin dag.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 4. Så fina bilder från Pilane! Vi var där på midsommardagen, och det blir nog fler utflykter dit denna sommar. Man ser av någon anledning olika saker beroende på sällskapet, och med små barn blir det en helt annan utflykt än med konstintresserade medelåldringar-båda är lika kul fast på olika sätt!
  Ha en fortsatt god solig torsdag!

  SvaraRadera
 5. Åh Monne,
  Först trodde jag ni byggt 'Spread the sunshine over the earth' uppe över ert hus.
  Häftiga konstverk ni vandrade igenom. Knatten växer och blir mer och mer lik sin morfar :o)
  Ha en skön helg
  Karin //

  SvaraRadera