söndag 10 juni 2012

Lille Malunds Have!

 Nu fortsätter min reseskildring från Danmark, måndagens sista trädgårdsbesök var till en helt fantastisk trädgård och plantskola nämligen Lille Malunds Have. Det första som mötte oss i denna otroligt vackra trädgård/park var denna enorma blodbok som hade en omkrets av säkert flera meter:)
 Enorma perennplanteringar med Rhododendron och andra surjordsväxter fanns. Man skulle kunna ha gått här i timmar men vid det här laget var vi lite trötta och även lite frusna, i alla fall jag för det blåste lite kallt.

 Broar och dammar fanns det och en helt fantastisk mångfald av blommande träd, buskar och perenner.

 Bakom en dörr fanns det till och med en helt fantastisk Japansk trädgård! Den var alltså anlagt på innergården så den var helt omsluten från "yttervärlden" Japansk musik spelades svagt i bakgrunden för att förstärka känslan och det var inga som helst problem att inbilla sig att man var i Japan:)


Här har jag precis kommit ut genom dörren från den Japanska delen och här är övergången mellan den Japanska och "vanliga" trädgården smakfullt upplöst:)
Här har vi kommit till Hotel Scandic i Kolding, ett fantastiskt fint rum och en underbar middagsbuffé serverades i matsalen innan vi stupade i säng:) I morgon visar jag de sista bilderna från resan:)

6 kommentarer:

 1. Lille Malund är en fantastisk trädgård, vi har besökt den 4 gånger. Helt underbar och den japanska delen är magnifik.

  SvaraRadera
 2. Oj, oj, så fint ni har haft det! /Anja

  SvaraRadera
 3. Härlig resa! Och så frodigt. Får man följa med i fickan nästa gång?
  Ha en fin vecka, kram!

  SvaraRadera
 4. Va kul att du är nöjd med besöket i Lille Malund! har varit där flera gånger och den senaste gången var vi lite besvikna för det var lite nedgånget då.
  C:a 4-5 år sedan.
  När det gäller slottet så finns Dronninglund slott strax utanför byn. Har varit där flera gånger på nordiska kurser. Granne till slottet ligger en kyrka med en helt fantastisk kyrkogård. Gravarna är som små trädgårdar.
  evab

  SvaraRadera
 5. Wow!!! vilken trädgård, förstår att ni kunde ha gått där i timmar.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 6. Den trädgården skulle jag gärna vilja besöka. :)

  Kerstin

  SvaraRadera