tisdag 12 juni 2012

Rekord och baciller!

Inte bara blåregnet slår blomrekord i år, även Clematis montana 'Broughton Star' har drabbats av samma "bacill":) Bacill har även vi drabbats av i form av feber, heshet, hosta och snuva:( Det blir till att försöka kurera sig på alla sätt som går så att vi är ok när vi åker till Linköping och riksmötet:) För att återgå till klematisen så skulle jag inte ha något emot att köpa fler montanor, de verkar som om den här platsen i pergolan var perfekt för den:) På ett annat ställe i trädgården dog den efter x antal vintrar det var nog för utsatt där. Men bygger vi ut pergolan lär det bli fler;) Den kräver ju lite utrymme då den kan bli mer än 5 meter.
 Nu börjar den ena efter den andra irisen att slå ut:) Här är Iris sibirica 'Butterfly Fountain'
 Iris 'Sibtosa Queen'
 Iris sibirica 'Papillon'
 Iris sibirica 'Dreaming Yellow' Flera av skäggirisarna blommar nu också så det är spännande att varje dag upptäcka att fler och fler slår ut:)
En helt annan växt än irisar är Lönn, den här köpte vi för ett par år sedan och den är så himla fin med sina olikfärgade blad i gröngult/sosa med vinröda kanter:) Acer palmatum 'Tsumagaki' heter den:)

1 kommentar:

  1. Det verkar vara ett bra år för klematis i år. Och irisarna ser ju också väldigt pigga ut. En vit sibirica står på min önskelista nu sedan någon-det kan vara en tvåbent- marodör hade ihjäl den som växte vid dammen.
    Krya på er ordentligt nu!

    SvaraRadera