lördag 2 juni 2012

Ett fasligt blåsande;(

Det fortsätter att blåsa:( Två grenar har blåst av på linden;( vi får se när det slutar att blåsa hur det ser ut uppe i kronan. Hoppas att det inte blåser lika mycket på onsdag då vi har öppen trädgård. Det är ju trevligare att vandra omkring i trädgården om man slipper gå dubbelvikt i blåsten:)  Den här nävan tycker jag är så vacker med sina mörka ådringar i det blå:) Det är Geranium  'Philippe Vapelle' som vi köpte i Danmark för flera år sedan:) Det var inte det lättaste att fota eftersom blomman hela tiden rörde på sig i vinden, men i en nanosekund blev den stilla och då tryckte jag av:)
 När jag satt där på rumpan och fotade kom en humla och satte sig mitt i blomman så de hängde upp och ner på, både nävan och humlan:)
En annan liten söt blomma som också är inköpt i Danmark är den här Ranunculus aconitifolius 'Pleniflorus' (Stormhattsranunkel) Vi får se vad vi hittar denna gången när vi åker :)

7 kommentarer:

 1. Ja, inte är det något roligt väder, jag fryser hela tiden. Men du har så mycket fint som blommar ändå du, jag har knappt varit i trädgården idag, utan har försökt att fiska med dottern som fick fiskespön i födelsedagspresent i veckan, du kan tänka dig hur det gick i den här blåsten...

  SvaraRadera
 2. ja vi har samma skitväder, storm och regn.den är fin Ranunculus aconitifolius 'Pleniflorus', men min är så låg ,förstår inte varför.
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 3. Ja usch och fy säger jag. Men det mesta verkar klara sig bra trots det. Här har det även regnat idag och det var bra. Söt näva, jag har alldeles för lite nävor hos mig men det går ju att ändra på eller hur.
  Du är så himla flitig med din kommentarer jag läser alla men hinner inte svara tillbaka för jag har så mycket att stå i.
  Kram och och tack
  Annika

  SvaraRadera
 4. Usch, det har verkligen varit blåsigt och kallt även här i inlandet. Jag har varit på tre trädgårdsbesök, det var trots vädret härligt, men det var skönt att komma hem och in i värmen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Ja det är så tråkigt när det blåser varje dag, och det gör det. Ingen värme heller :) så nu har vi gnällt lite.

  Ha det gott! Lycka till med att hitta nya fynd.

  Camilla

  SvaraRadera
 6. Lycka till med visningen! Jag skulle också hellre visat tträdgården i morgon i stället för, som jag gjorde, den 19 maj...
  Den där vita stormhattsranunkeln skulle jag inte ha heller något emot;)!

  /Anja

  SvaraRadera
 7. En fantastiskt trevlig resa. Nu har era danska invandrare ökat betydligt i antal :-)
  Förstår om ni är trötta!
  Birgitta

  SvaraRadera