måndag 22 augusti 2011

Sakta men säkert!

Vi har som ni kanske vet redan att vi håller på med en damm, det har vi gjort i snart 3 år:)) det går sakta men säkert frammåt. I höstas fick vi i dammdukenoch i år skulle det göras bryggor, däck och vattenfall. Nu har liksom tiden runnit iväg för oss i år (igen:)) så NU tänkte vi börja fast nu har det ju regnat så till den milda grad att vi har fått skjuta på bygget ytterligare. Igår började vi i alla fall, tänkte att det hade torkat upp lite där bryggan ska vara men ack vad vi bedrog oss;)) Det skulle istället vara rena himmelriket för gyttjebrottare:)) Nåväl, vi får försöka i alla fall för det lär ju inte bli torrare för mer regn lär ju komma. Nu med facit i hand skulle vi gjort på ett helt annat vis, grävt ner en bra bit och gjutit plintar och fyllt upp men makadam INNAN vi grävde dammen:( MEN skam den som ger sig, ur omöjliga situationer föds de bästa idéerna:) Vi ska helt enkelt slå ner ekstolpar DJUPT ner i leran för att på så vis förankra bryggan så att den inte glider/tippar ner i dammen:)) Så här såg det ut i går.
Så här ser det ut idag, klicka upp bilden så ser ni bättre:) I morgon ska vi fortsätta att mäta, rikta och försöka att få ner de första ekstolparna om vi hinner det är ju en del annat som också ska hinnas med. Som sagt det går sakta men säkert framåt:)
På väg in för dusch och kvällsmat gick jag förbi dessa underbara doftliljor (Gladiolus murielae) Har planterat åtskilliga i rabatten genom åren och ALLTID glömt att ta in dem över vintern så nu har jag planterat lökar i två stora krukor och DE ska jag väl inte missa att ta in i alla fall:))

6 kommentarer:

 1. Jättespännande . Ser fram emot nästa sommar när man kan se den IRL :)

  SvaraRadera
 2. Stort lycka till med dammbygget. Måste vara roligt att ha ett så rejält projekt att jobba med.
  Hälsningar
  Kristina

  SvaraRadera
 3. ÅÅ har nu börjat nu?? ska bli kul att följa bygget och hoppas jag får se det nästa sommar klart.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 4. Gyttjebrottning är en underskattad kultur, kanske kan va en happening hos er. Jag skulle gärna komma och titta på en match om du var med. :)

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 5. Det kommer til at se rigtig fin ud.

  SvaraRadera