tisdag 2 augusti 2011

Några av mina Echinacea!

För några år sedan fick jag "upp ögonen för" Echinacea och förra året escalerade detta habegär så jag köpte flera namnsorter närmare bestämt 9 stycken:)) Denna heter E. 'Sunrise' och jag har för mig att kronbladen vecklar ut sig ju äldre den blir, annars är den ju rätt häftig så här också:)



E. 'Rubinstein' är en ståtlig och kraftig planta som föresten de flesta Echinaceaor men den här är 130 cm hög!
E. purpurea 'Magnus' (tror jag att det är)
E. 'Coconut Lime'
Min favorit E. 'Summer Sky'
E. 'Pixie Medowbrite'
Echinacea purpurea 'Alba'
Sist men inte minst E. 'Hot Papaya' en riktigt maffig sak som jag verkligen gillar:))

10 kommentarer:

 1. Ja, de där echinaceorna är riktigt fina allihop! Jag hoppas att jag får ordning på min rabatt snart, så att 'Magnus' kan flytta hem till mig. Och kanske några till... =)
  /Caroline

  SvaraRadera
 2. Oj vad många fina du har! Och att dom har överlevt vintern, jag som var övertygad om att alla gul-röda fryser bort. Såg Hot papaya på plantskolan härromdagen och jag var djupt imponerad :-)

  SvaraRadera
 3. Snygga, jag köpte också några förra året men jar har tyvärr inte fått se dem blomma ännu, kanske har de inte klarat sig. En vet jag med säkerhet är borta för den rensade jag bort i Ellens land bland röran där. :)

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 4. En sån där Rubinstein ska jag försöka få tag på! De andra är också fina, har någon av dem och allteftersom köksträdgården utvidgas blir det fler...
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 5. Här är en till som gillar Echinacea blommorna. Din "Sunrise" tycker jag var tjusig. Som en sol helt klart!

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 6. Så många du klarar hos dig!
  Jag har försökt med flera, den som är bäst heter 'Primadonna', 'Doubledecker' lever utan blommor. Kanske nästa år.
  NU har mina egna fuchsior börjat blomma...

  /Anette

  SvaraRadera
 7. Sunrise och papaya var riktiga habegärsväxter. Helt otroligt fina. De andra också förstås, men liknande har jag redan :) /Mimi

  SvaraRadera
 8. Hot Papaya exotisk namn och det låtar gott...hehehe!

  SvaraRadera
 9. Så läckra!!!!
  Konstigt nog så har vi riktigt tur med Echinacea. Så det blir några fler varje år även här. Är så snygga när de kommer upp bland andra bladverk som står grannar. För bladen blir fula på den hos oss. Men jag klipper bara bort dom. Jag visat hot summer på vår blogg idag. Kram Carina Trädgårdsdrömmar

  SvaraRadera
 10. Jag hade en hel del förr, men så har de sakta men säkert dött ut här. Så i år har jag sått dem istället, kan nog bli någon blomma redan nästa år med lite tur. Dina är riktigt fina!

  Ha det gott!
  Christer.

  SvaraRadera