tisdag 9 augusti 2011

Hostadelning!

Nu har det varit skönt ute med lite svalare temperaturer så att man kan gå omkring och njuta av trädgården och pilla lite här och peta lite där ;) En del dagliljor har blivit riktigt höga i år, som tex 'Illini Jackpot' som är bra mycket högre än sina 80 cm som den "ska" vara:) den är minst 1meter i alla fall. Det är svårt att återge färgen som jag tycker är mörkare/djupare än bilden visar.
Idag grävde vi upp en av många hostor som ska grävas upp och delas eller bara flyttas på eftersom de blivit alldeles förstora på sin nuvarande plats. Den här har vi inget namn på................
....men det är/var en bjässe;) jämför med stolen. Den här sorten har vi en hel del av på andra ställen så den här delades upp och planterades i krukor för att rota sig ordentligt under hösten och vintern:))
Det blev en hel del krukor som synes:)

10 kommentarer:

 1. Oj, det var ingen dålig hosta! Kul att du fick så många plantor av den. Dagliljan är jättesnygg.
  /Maria

  SvaraRadera
 2. Jag är ny på det här med hostor. Är det alltså nu det är dax för ev delning även om man inte har ett växthus att förvara dem i, eller ska jag vänta till våren?

  En liten undran från Åsa

  SvaraRadera
 3. Ja är det så man gör.//Britt

  SvaraRadera
 4. Ja, Trädgården på Höjden och Britt det är så JAG gör:) Om det är rätt eller inte vet jag inte men det brukar fungera för mig:) Jag övervintrar krukorna i vårt gamla stall och där står de djupfrysta mer eller mindre hela vintern men de överlever:))

  SvaraRadera
 5. Hej Mone!
  Det var länge sen jag tittade in hos dig och inte bara det utan bloggandet ochså har blivit lidande.
  Hoppas ni har det bra och att vi ses snart.
  Kramis Mia

  SvaraRadera
 6. Du är så himla duktig!!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 7. Tack för i söndags! Allt gick ju ra trots regnandet.
  Skulle inte ni ta lite ledigt nu ;-))
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 8. Tack för tipset, dags att fundera på om jag borde dela några hostor. Fast jag tror jag väntar till efter helgen. Vi har växtmarknad på lördag och jag får först och främst försöka bli av med de plantorna jag har stående innan jag börjar kruka in fler. Jag har liksom itne hur mycket plats som helst. :)

  Kram Kerstin

  SvaraRadera
 9. vilken underbar daglilja!!!Att dela hostor är inte lätt, helst då dom är så där stora.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera