onsdag 24 augusti 2011

Adjö päronträdet!

Jaha i morse var det sista gången som vi kunde se vårt gamla gråpäronträd. Det var dåligt och vi ville inte att det skulle falla en vacker dag och fördärva något när det föll. Nu visade det sig att det inte var såå dåligt ändå men nu är det gjort och det kommer att bli så bra så:) Vår fina bok (som för övrigt visade sig vara en lind) kommer att bli så mycket finare nu;) Fattar inte att jag inte har insett förut att det var en lind;) det var arboristen som talade om det:))
Det var tre killar som kom och en klättrade upp i trädet och de andra samlade upp och tog hand om de granar som han i trädet slängde ner.
Han var väldigt skicklig med både handsåg och motorsåg, inte mycket blev fördärvat runt om kring:)

Vissa tjocka grenar som hängde ut över andra buskar förankrades med rep som de två på marken höll i och på så sätt släpptes de ner där de inte gjorde skada:)
Här är det bara stammen kvar.
Så här ser det ut nu. Vi sparade en bit av stammen för att kunna använda den till något ( klätterstöd tex) Nu har Göran en väldigt massa grenar och så att ta hand om men detta blir nog bra när det är färdigt;)

3 kommentarer:

  1. Va? Var det där ett Päronträd? Så stort?
    Ja här står det trädborttagning på listan också. Mina 2 Plommonträd som tvärdog förra vintern och ett dåligt Äppelträd måste bort. Men jag ska också spara en rejäl bit för att ha Luktärtor klättrande där.Sedan har jag 4 stora björkar som ska bort. Men dom ska jag leja någon att ta bort då de står lite lurigt till.Värt att betala ett proffs än att chansa, inte kul att få det över huset.Kram/Fia.

    SvaraRadera
  2. Vilket träd! Då är det verkligen bra att anlita arborist! /Anja

    SvaraRadera