torsdag 25 augusti 2011

Svampangrepp!

Idag har det varit ett riktigt trist väder, mulet o grått och med regnet hängande i luften:( Eftersom Göran skulle in på ett möte på jobbet och det skulle ta hela dagen bestämde jag mig för att ta en tur i skogen och leta svamp:)) Tog på stövlarna och traskade iväg:) Undrar om det är "urmänniskan" i mig som mår så gott i skogen, doften, ljuden och jakten på svamp gör att jag känner mig fri och lycklig:)) Tänk vad vi kan vara glada som kan gå i skog och mark som vi vill här i Sverige, det är inte alla förunnat.
Sådana här mossklädda stenar är så otroligt vackra tycker jag.....................
.........hittar man sedan något sådant här bakom dem är ju lyckan total:)) Det är då man går till "angrepp" mot svampen:)) Det blev sammanlagt 4-5 liter orensade kantareller:) Mumsigt till tusen att förvälla och frysa in för att kunna ta fram i vinter.

4 kommentarer:

 1. Visst är det mumsigt med kantareller. Här har vi precis kommit hem efter en tur i skogen. Idag hade jag turen att även hitta 5 karl johan svampar utan mask :-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Finns det något bättre än smörstekta kantareller på en limpmacka//Britt

  SvaraRadera
 3. Lycka att gå på tur i skogen och hitta svampar! Jag lyckas ju aldrig hitta gula kantareller så jag väntar tills trattisarna finns och då blir det härliga skogspromenader. Visserligen får jag skogspromenader dagligen då jag och maken tar vår skogsrunda men då är det mer i motionstemat än svamptemat :)

  Förresten - ses vi hos Birgitta 1/9? I så fall tar jag med mig en Björnrot till dig :)
  Ha en skön helg.
  P.s vad du är duktig på att blogga och skriva det där dagliga som jag just nu inte hinner med..... men att vara ute i friska luften är det som prioriteras just nu - snart är ruskvädret här :I

  SvaraRadera
 4. Åh, vad trevligt Lotta då kan ju jag ta med Geranium Summer sky till dig;)

  SvaraRadera