onsdag 10 augusti 2011

Besök och kantareller!

Inatt vaknade vi av världens åsk/regnväder. Det blixtrade så det fräste och small i samma stund så det var nog mitt över oss. Efter att ha rusat upp och dragit ut diverse sladdar till datorer, telefon och tv låg vi och lyssnade på hur det fullkomligt forsade ner regn på utsidan. Efter en stund övergick regnet till hagel och det dånade ännu mer:) Det fortsatte att regna hela morgonen men vid tio-tiden höll det upp lite granna:) Då fick vi besök av trädgårdsvänner från Piteå, Georg och Aino:) Tyvärr var detta den enda bilden jag tog, glömde helt av att fotografera:)) Ett mycket trevligt besök var det:)
På eftermiddagen när de åkte kom solen fram, typiskt eller hur:) ett par skurar kom det under eftermiddagen också men sedan har det hållit upp. Vi passade på att ta en tur i skogen och vi hade tur.............
.........detta var vad vi fann:)) Nu blir det stekt fläskytterfilè med smörstekta kantareller och mascarponeost:))

5 kommentarer:

 1. Vilken fin skörd kantareller. I år har åtminstone vi ett riktigt kantarellår. Varje gång jag tar en tur i skogen kommer jag hem med en kass kantareller. Härligt! /Mimi

  SvaraRadera
 2. Gjort ikväll? Rensat kantareller! Guldskatt från skogen.
  Regn har vi fått men klarat oss från hagel.

  SvaraRadera
 3. Åh det vattnas i munnen, det låter himla gott!Ja vilket skit väder det är. Är Verkligen sommaren över?Hoppas verkligen det.
  Kram Mia

  SvaraRadera
 4. Kantareller är verkligen supergott. Vi fick också kantareller igår fast jag köpte mina på torget. Så är det när man varken har tid eller känner till några kantarellställen runt Växjö.

  Ha det gott, Kerstin

  SvaraRadera
 5. Härlig kantarellskörd! Tufft gjort att ge sig ut igår - det var rejält blött i skog och mark efter allt regn (här i Mölndal höll det på till kvällen).
  /Monica

  SvaraRadera