måndag 29 augusti 2011

Enstaka skurar!

Idag har det verkligen varit ett varierande och växlande väder. Enstaka skurar har det verkligen varit;) Det var faktiskt rätt soligt och fint på förmiddagen men helt plötsligt gick solen i moln och regnet stod som spön i backen, för att efter ett par minuter tvärt sluta och solen åter tittade fram. Så där höll det på under hela dagen nästan, då regnet öste ner var det mysigt att kunna sitta inne på altanen och titta på pelargonerna:) Fick trevligt besök under ett regnuppehåll- Katharina Harvey Berg en tjej jag lärde känna genom Allt om Trädgårds forum för några år sedan:) Vi har genom åren träffats ibland på olika växtmarknader men nu var det första gången hon hälsade på i vår trädgård:)) Hon han visserligen inte mer än kliva ur bilen förrän det började regna igen så det fick bli kaffe först:) Sedan kunde vi gå en runda och när nästa skur kom han vi in i stallet och kunde titta där:) Det var kul att du kunde komma Katharina!
Nu på eftermiddagen gick vi ut och ritade med vit sprayfärg på gräsmattan. Vi ville på ett ungefär se hur vi ska lägga ut stenar till nya rabatter och grusgångar:) Lite svårt att se kanske men de två strecken i mitten ska bli grusgången upp till dammen (den naturliga uppe i berget) Den befintliga rabatten till höger ska breddas lite och strecken runt rosenbusken (ynklig sak) bildar en ny rabatt:)) Mitt emot den nya rabatten blir det ytterligare en ny rabatt som blir väldigt stor men vi har en hel del växter som står i planteringskö:)) Bla. Magnolior, buskar och träd och perenner så vi har att ta av:)) Nåväl så här har vi tänkt men vi kan ju ändra oss, det har hänt förr och vi har ju dammbryggan som egentligen först ska bli klart och vi har lovat varandra att vi INTE ska börja på något nytt innan det gamla projektet är klart:)) MEN jag undrar om vi kan hålla det löftet;)

6 kommentarer:

 1. Tack för en mycket trevlig dag, jag måste komma snart igen, för jag känner att det finns mycket mer att se i eran trädgård, och alla nya projekt ni har på g förstås. Och det var ju mycket närmare än jag trodde... Det är KLART att ni måste sätta igång med att gräva upp gräsmattan, det är ju a piece of cake jämfört med bryggan, går på nolltid :-D Tack för växterna, jag har redan varit ute och planterat dom på fin-ställen!

  SvaraRadera
 2. Haha, det där vet man ju hur det blir :) Det är svårt att hålla sig när man väl börja tänka och planera! :)
  Det blir säkert jättebra - det brukar det bli hos er!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 3. Vad mycket som sker i den fina trädg. Det är alltid spännande att slå en koll, o man blir lika förtjust varje gång.
  Få se om vädret tillåter att vi tar en tur till Tjörn nu i sept?? Jag hör nog av mig i så fall.
  KRam Ninne

  SvaraRadera
 4. Det skal nok blive godt.
  Det bliver spændende at se, når det engang bliver færdig.

  SvaraRadera
 5. Ja, nya rabatter och grus! Gräsmattan blir ändå bara sumpig i allt regn ;) Funderar starkt på att grusa hela trädgården efter den här sommaren, ha ha.

  SvaraRadera
 6. Men.. det är ju sista gräsmattan????
  :) Kan nog bli jättebra!!!! Fast.. det är sista gräsmattan... :O)))))!

  SvaraRadera