fredag 26 augusti 2011

Sticklingar!

Jag bara MÅSTE hitta en annan plats till mina jordgubbshallon (Rubus illecebrosus) De tar över rosenvialen (Lathyrus latifolius) nu:( Det är ett enda stort virrvarr av blommor och bär och det ser inte speciellt fint ut. Funderar på att sätta dem i ett av badkaren så att de håller sig på sin plats:))
Idag har vi forslat bort alla grova grenar från päronträdet som låg på gräsmattan i förträdgården så nu ser det fint ut igen.
Jag har tagit några fler sticklingar, denna gång på konvaljbusken (Clethra alnifolia) och några lövfällande rhododendron (azaleor) :) Göran har tagit sticklingar på rhododendron och i år köpt värmemattor och miniväxthus som rymmer 20 st krukor:) sammanlagt finns nu ca 350 sticklingar förutom "mina" så nu får vi se om det blir bättre med undervärme:) Här kollar Göran så att hans "bäbisar" mår bra:)
Lite arbete med dammen blev det också. Dessa ekstolpar ska slås ner minst en meter i leran och så ska bryggan fästas i dem:) Det är ansträngande för armar och rygg så han tar några varje dag;)

2 kommentarer:

  1. Jisses en sån plantfabrik ni har ;) Lycka till, de tar sig säkert bra allihop.

    SvaraRadera
  2. NÅGRA till sticklingar...? Haha, ja du, jag är glad för att det finns sådana som du så att jag kan få handla dessa sticklingarna av er sedan på marknader och så! Det ser faktiskt jättekul ut att ha det så fint fixat i garaget som ni har!

    SvaraRadera