torsdag 11 augusti 2011

Lättgrävt!

Idag fortsatte vi att gräva upp de hostor som blivit förstora eller blivit felplacerade och får för mycket sol som gör dem väldigt dassiga och fula. Det är rätt så lätt att gräva upp och flytta växter nu eftersom det har regnat ca 75 mm sedan i söndags, så nu räcker det:) Denna 'Mamma Mia' är jätteläcker men blir varje år fruktansvärt ful av sol och vind så nu fick den en ny plats där den förhoppningsvis kommer bättre till sin rätt:) Passade på att dela den i några bitar som krukades upp, det blev 7 krukor för jag ville ha en så stor planta själv på den nya platsen som ni ser här........
.........detta är den gamla platsen så nu har jag en plats över till något annat kul:)
I morgon gräver vi upp denna hosta 'Red October' samt klottujan bakom, de tar alldeles för stor plats:) Då blir det ytterligare plats till nytt:)) Man är ju lite knäpp:))
Nu blommar de vita orientliljorna och doften ligger som en slöja över trädgården;))

6 kommentarer:

 1. Vi har också fått vår beskärda del av vattenmassorna. Jag tror jag också skall börja lite gräva upp och flytta saker i morgon. Vilka härliga orientliljor. /Mimi

  SvaraRadera
 2. Å vilka härliga och stora ex ni har av hostorna gillar//Britt

  SvaraRadera
 3. Men hu, så mycket regn ni fått! Här har det bara kommit en eller annan rejäl åskskur så vattningsbördan har åtminstone lättat. Så fina orientliljor!
  Ha det gott!/Laila

  SvaraRadera
 4. Nu har vi haft nog med regn för ett tag, det tycker jag också.
  Har också ett par hostor som behöver ny plats - får se vad jag kan hitta :-)
  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Hihi... ja, vi är riktigt ena knäppgökar :) Nu har jag haft trädgårdsvila ett tag så jag tror jag skall gräva lite jag med :)

  Ha en skön helg ♥

  SvaraRadera
 6. Skönt med människor som är lika och förstår. Helt rätt att gräva upp, minska ner växten så det finns plats för nytt. det är ju så skoj och skaffa nya växter. :)

  Ha det så bra imorgon hos T. Ahnby för det var väl då ni skulle åka dit.

  Kram Kerstin

  SvaraRadera