fredag 23 oktober 2009

Vi eldar!

Igår eftermiddag när Göran kom hem från jobbet eldade vi upp en massa ris som blev efter att han röjt en hel del utefter infarten till gården. Det är en av de höstsysslor som jag tycker är roligast att göra, elda alltså. Det bor nog en liten pyroman i mig;-) Jag vet inte vad det beror på men jag bara ÄLSKAR att stå och stirra in i en stor öppen eld. Nackdelen är dock att man stinker som en rökt medvurst när man kommer in. Men det är ju smällar man får ta;-))
Mossa på berg, en av naturens vackra skapelser. 
Här tog jag en bild på några av Görans frösådda rhododendron som han placerat ut lite här och var. Kan vara roligt att se hur stora de blivit efter några år till. I överkanten av bilden ser ni röken från elden.
Det mörknar fort så vid sextiden gick vi in. Efter frostnätterna som varit har nu stora delar av det gamla päronträdets blad nu ramlat av. De och alla andra löv som fallit gör ett enormt höstigt intryck. Ska försöka få upp en del till helgen .

3 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg hur du alltid luktade rökt korv när du hade suttit och eldat i spisen..haha :D

  SvaraRadera
 2. Aj då, du får vakta på dina lustar så att de inte utvecklas!! Min man tycker inte om att elda ute. Det brann här på gården 1947 och det höll på att ta de flesta husen i området, men de hade nog änglavakt för precis när det började pyra i husknuten vände vinden - och jag lovar, det blåser här!! - så det var "bara" ladugården, med djuren tyvärr, och trädgården som strök med. Det var en barnaleksbrand och de små pojkarna gömde sig naturligtvis så det var en väldig oro att något hade hänt dem. Enda roliga med den branden är att jag vet när min mans morfar planterde syrenhäcken, schersminen, ölandstoken och äppelträden. Det var året efter branden.
  Vad kul med frösådda rhododendron!! Spännande att invänta blomningen. Själv har jag sått gul trädpion i år, så vi får se hur det går med dem.
  Hoppas ni också får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Eldar bara när det är vått i markerna och när vinden är rätt så det är ingen risk;-) Fy vad hemskt det måste ha varit för din mans släkt. Sådana storbränder måste vara fasansfullt att vara med om.

  SvaraRadera