fredag 16 oktober 2009

Tänk vad åren går!!

Sitter inne vid datorn idag och kurar, det är grått, ruggigt och kallt ute. Då är datorn ett helt underbart tidsfördriv. För vem vill hålla på med städning, tvätt och diverse andra sysslor? Nä det kan jag göra sedan;-)) Satt och tittade på gamla bilder från vår trädgård och hur det hela började. Det är inte klokt vad snabbt allt går. Det hela startade ju egentligen 2001 i augusti då ett våldsamt skyfall ödelade i princip hela vår dåvarande trädgård i alla fall allt på sydostsidan. Det var visserligen inte så mycket till trädgård på den tiden men ändå. Som sagt ALLT blev fördärvat och vi anlitade en mycket duktig grävmaskinist som hjälpte oss att gräva ett krondike från berget på baksidan och som löpte utefter hela kortsidan på huset och vidare i en sväng ända ner till ett jättedike längre ner på markerna. En naturlig damm uppe i berget svämmade nämligen över varje  höst och vår och vid häftiga regn. Då forsade det ner för berget och vidare mot vårt hus och in i källaren. Innan vi insåg HUR det kom sig att vi fick så mycket vattenskador så tror jag att vi fick källaren förstörd minst 5 ggr, men det är en annan historia dessa bilder visar i alla fall hur det såg ut då 2003 när vi började att schakta ut för diket och såg till att det blev fall FRÅN huset till diket. Rätt så platt o kalt eller hur?
2006 lade vi ut stenar som kant runt rabatterna. Nu har det börjat att växa upp lite grann.
2007 såg det ut så här
2008 såg det ut så här, pergolan är uppe och en ros, som vi köpte men den var felnamnad så vi vet inte vad den heter. Till höger ser ni blåregnet som jag fick av min älskling när jag fyllde 50 år. Han hade lyckats få tag i en många år gammal planta så det är redan jättestort;-)
Visst är det ändå helt fantastiskt att på bara 6 år har kunnat bli så annorlunda. Har ingen bra bild från i år så ni får gissa hur det ser ut nu;-))

3 kommentarer:

 1. Kul när man dokumenterat och kan se hur det utvecklas.
  Trevlig helg
  Birgitta

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att få se hur det såg ut innan.
  Flitig du har varit som har dokumenterat.
  Ha det gott
  Annika

  SvaraRadera
 3. Det här var ju ett jätteroligt inlägg att se, från a-ö! Vad fint det ser ut med stenarna tycker jag.

  Marit

  SvaraRadera