fredag 9 oktober 2009

Följ med på en promenad!
I dag var det så underbart väder, solen sken och det var hög och klar luft. Jag beslutade mig för att gå en långpromenad med stavar. Eftersom det är så geggigt i skogen gick jag utefter "stora vägen" om jag då tittar åt höger ser jag denna underbara rönn, ska man gå efter gamla bondepraktikan så ska det bli en mycket sträng vinter för det är inte lite bär på det;-)) 

Efter ytterligare några meter fortfarande till höger ser jag denna flock med storskrakar eller Ålekråkor som vi säger här i Bohuslän. De sitter på sitt karakteristiska vis med vingarna utspända och låter vinden torka dem efter att de har dykt efter mat.


Någon kilometer längre fram tar jag av till vänster upp mot Sundsby Säteri. Det är väldigt vackert tycker jag. Precis när jag kommit upp för backen tittar jag åt höger och där.......


finns grinden in till säteriet men jag fortsätter förbi för att gå in längre fram på en parkeringsplats som fortsätter i en stig utefter berget bakom säteriet. 


Nu är jag på stigen det är helt underbart att gå där alldeles trollskt och magiskt. Det är en bokskog men det finns också hundraåriga ekar där.Lite längre fram kan man skymta säteriet.


Detta är det gamla sädesmagasinet och nu har jag kommit in i själva parken. Om jag vänder mig om så ser jag detta fina stenhus. Till vänster så ser ni stigen som jag gick på. Nu fortsätter jag upp genom parken och kommer så småningom ut genom den grinden som jag gick förbi förut. Hoppas att ni har haft det lika härligt som jag;-))

5 kommentarer:

 1. Härliga bilder! Var också ute och promenerade idag - meningen var att kameran skulle med, men upptäckte efter någon kilometer att icke så var fallet. Typiskt mig...

  SvaraRadera
 2. Vad synd Ia att du glömde kameran. Nästa gång kanske du kommer ihåg den. Det skulle vara roligt att gå på promenad med dig;-))

  SvaraRadera
 3. Vad mysig idé att ta med alla på promenad :)
  Kanske inte lika kul om man bor här dock..haha

  SvaraRadera
 4. Vad kul,jag känner ju igen mig!!
  Efter det att vi hade varit hos dig i somras så var vi faktiskt på sundbys säteri o promenerade,jätte vackert.
  Annars händer det inte så mycket här hemma.
  Håller på att kurera mig efter en jobbig förkylning,svimmade när jag rusade upp o skulle svara i telefonen igår.Ja man börjar väll bli klen nu när man passerat de 50!
  Känner så väl igen mig i ditt förra inlägg,otroligt bra beskrivet.
  Ha en trevlig helg!

  MVH MLK:-))

  SvaraRadera
 5. Ja. M-L visst blir man lite klen efter 50;-)) Jag ska vila min body idag men hoppas att kunna gå stavgång i morgon. Hoppas att du inte gjorde dig illa när du svimmade (fniss) förlåt men det lät så roligt;-)) Trevlig helg till dig också.

  SvaraRadera