måndag 5 oktober 2009

Den nya rhododendronrabatten förbereds!

Skulle önska att jag kunde fånga det där speciella ljuset som är nu på hösten. När det silas genom trädens blad eller barr. Det är så otroligt vackert, det är vid sådana tillfällen jag skulle vilja kunna måla. Denna tall växer i en spricka i berget ovanför vår nya rhodderabatt.
Om ni tittar riktigt ordentligt högst upp till vänster på bilden så kan ni ana tallstammen. Denna delen till vänster av gången är den delen som ska bearbetas och färdigställas kanske nästa år men till höger är den delen som vi nu håller på att fylla med grov torv så att den kan "gotta" till sig under vintern och vara genomfuktad o klar för plantering till våren.
Här har det växt zuccini plantor i år för att hålla ogräset borta men nu är det dags att börja fylla på med torven.
Här är slänten som finns på väg upp till rabatten och tallen. Grusgången syns lite, det är den som går från trappan bakom växthuset och fram till "ingenstans" Göran kan inte bestämma sig för riktigt hur, när och var han ska sluta med planteringarna;-)) 

Om man står med ryggen mot rabatten så ser man vår röriga "bakgård" men det är ju så att man måste ha en plats för förvaring och "bra ha" grejer också. Nackdelen att vår "bakgård" ligger precis i blickfånget när man kör in på gården så det syns så tydligt. Hmm vi får ta och fixa till det på något sätt någon dag.

2 kommentarer:

  1. Rörigt? Äh..tycker det ser ut som värsta idyllen :) Speciellt när man inte kan se vägen bakom..ser ut som värsta torpet :)

    SvaraRadera
  2. oj oj vilket jobb. Trevlig blogg hit tittar jag igen//Britt

    SvaraRadera