onsdag 14 oktober 2009

Nu är det klippt.........


För sista gången i år fick åkgräsklipparen komma ut, i alla fall med klippaggregatet på. Det är bra att gräset är så kort som möjligt till våren men framför allt har vi märkt att sorken hellre är där det är tjockt gräs typ i dikesrenen;-) När Göran var duktig och arbetade så gick jag runt och njöt av färgerna i trädgården. Ja, jag hade ju arbetat tidigare innan lunchen med att bära in alla fuchsiakrukorna från logen (där är det inte frostfritt) till garaget. Så lite har jag gjort idag. Jag är ju bara så himla frusen av mig så denna tiden på året är inte så rolig på så sätt.  
Sorbus 'Dodong' (Ullungrönn) är väldigt vacker i sina höstfärger.
Denna vildapel har vi låtit stå kvar för att den är så jättevacker på våren med alla sina blommor. Tänkte att rådjuren skulle kunna äta av äpplena i stället för att mumsa i rabatterna, men det var tydligen inte så goda;-)
Benveden är oxå mycket vacker. Detta är en buske som jag fick som liten, liten pinne av en granntant för många år sedan. Så jag vet inte vad det är för sort.
Cornus kousa chinensis(Kinesisk Blomsterkornell) är inte dum den heller. Hoppas innerligt att den behagar blomma till våren för det har den inte gjort ännu. 
Jag fick gå ensam på kärleksstigen idag .... snyft. Göran var ju upptagen med gräsklipparen. Men lite mysigt var det allt ändå.

6 kommentarer:

 1. Du skulle åkt med på gräsklipparen.. i hans knä..sådär bonnromantiskt ;)..hihi

  SvaraRadera
 2. Jag har också klipp sista gången fast jag har en liten klippare.
  fint du verkar ha det i din trädgård.
  annika

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Visst är det en vacker tid nu men precis som du är jag frusen. Fast ibland kommer Snöret och vill ligga i knät och då blir man varm.
  Mina fuchsiakrukor står i hallen, men de ska till källaren. Fast det behöver plockas bort lite innan det går.
  Vilken härlig promenad du tog häromdagen. Dina beskrivningar var härliga särskilt det där stället med torra plättar.:)
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 4. Visst är hösten vacker just nu, synd bara att det är så långt till våren ;-))

  Ha det gott
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Ni ska ju ha två åkgräsklippare så kan ni köra gräsklipperally!!!!! Som sagt var, den där ullung-rönnen skulle jag kunna tänka mig! Är det inte ovanligt stora bär på den???

  SvaraRadera
 6. Jag känner igen mig i det där med kylan. Jag fryser ständigt. Så jag är en riktig vår/sommar människa//Britt

  SvaraRadera